V75 i sista stund med Thomas Uhrberg

Megastjärnan Skully Gully (avd 1) är en favorit i fara och det kan därför bli 55 nya miljonärer när Solvalla bjuder på V75-fest i dag, lördag.
– Ja, jag är inne på det, säger Thomas Uhrberg, som tror att historien upprepar sig för Skully Gully.
Sport • Publicerad 28 maj 2010

Han tänker på fjolårets upptakt för Stig H Johanssons läckra sto. Hon var femma i årsdebuten när Lovely Conch vann och i starten efter blev Skully Gully tvåa, då slagen av Minos Vang.

– Nu har hon inte startat på sju månader och jag är inte alls säker på att hon vinner från dödens på Fancy Vacation, säger Thomas som garderar 80-procentaren i Stoeliten.

Den minnesgode kommer ihåg att han inför V75 på Dannero i mitten av maj tippade Triton Sund etta men samtidigt påpekade att det kan vara en favorit i fara. Och ”Triton” vann i lysande stil och fick en inbjudan till Elitloppet.

– Triton Sund var då klart förbättrad än i tidigare starter i år. Och visst är han värd en plats i Elitloppet, säger Thomas, som har titelförsvararen Torvald Palema som vinnare av det klassiska loppet.

Han spikar Yukon Boko (avd 2) och Conrads Garland (avd 3) i en omgång med närmare 20 miljoner kronor extra i sjurättspotten tack vara jackpot. En vinnare kan ta hem över 55 miljoner, men mycket talar för att det blir en favoritomgång och att det måste skrälla rejält i ett par avdelningar för att vi ska få några nya V75-miljonärer.

– Jag skulle tro att både Yukon Boko och Conrads Garland relativt tidigt hamnar i ledningen och från den positionen blir de svårslagna, säger Thomas.

I Harper Hanovers lopp räknar Thomas med att Local Conch starka långspurt blir avgörande. Han tänkte ett tag singelstrecka men tar nu med rensaren Super Sprinter och snackhästen Västerbo Paradise.

– Lördagens V75-fest kan avslutas i Danmarks rödvita färger, men annars kan det bli mycket grönt i vinnarcirkeln denna dag, säger Thomas och syftar på att Åke Svanstedt, nu med 200 hästar i träning, kan dominera omgången.

Thomas tankar i lopp för lopp

Avd 1: Skully Gully (78-procentare i går) tog fem raka segrar efter de två inledande förlustloppen i fjol, och visst är hon given som favorit. Men jag rekommenderar gardering. Hon möter trots allt några riktiga kanoner som tävlat kontinuerligt under våren.

Avd 2: Yukon Boko (75) har spetsläge och i den positionen är han oslagbar. Jag ser ingen som kan hota Lutfi Kolgjinis häst. Min Coldplay Pellini (2) fick spåret längst ut på vingen och från det läget får vi vara glada om det blir pengar.

Avd 3: Conrads Garland (63) var ruskigt bra senast och han lär släppas till ledningen av stallkamraten Youpie (44). Mycket talar för att stall Svanstedt tar en dubbelseger.

Avd 4: No Wonder (32) är kraftigt på gång och han var riktigt bra som tvåa i V75 på Dannero från dödens. Svanstedts duo Lexington Ås (60) och Ågårds Lars (31) är givna i segerstriden. Delvin Gold (32) kan bli svårflörtad om han tar hand om ledningen. Glöm inte bort Hayard Ås (17)!

Avd 5: Naughty Nanny (58) satt fast som trea men före och efter det vann hon från ledningen. Erik Adielsson kör för spets och hon kan räcka hela vägen. Tintomara Hornline (65) är tuffast emot. Jag streckar sju fast jag kan spricka ändå.

Avd 6: Chimall T.T. (37) har inte lyckats i sina två tidiga försök på Solvalla utan gjort bort sig som stor favorit. Kanske kan satsningen på att göra banan bättre öppna vägen för Fredrik Perssons kanon. Fyra streck på kupongen – och då har jag inte med Rakas (24)?

Avd 7: Local Conch (46) är urstark, och då det talar för att det kan bli överpace i denna upplaga av Harper Hanovers lopp gynnas Flemming Jensens sjuåring. Hästen står oförskämt bra inne i loppet. Se upp med Super Sprinter (10), en finsk häst som kan kring 1.15 på distansen och det är starka papper.

Thomas Uhrbergs system

Avd 1: 2 Fancy Vacation, 4 Skully Gully, 7 Nursery Rhyme, 9 Bobtail, 10 Swept to Victory. Res: 6-3.

Avd 2: 6 Yukon Boko. Res: 5-2.

Avd 3: 5 Conrads Garland. Res: 3-2.

Avd 4: 1 Delvin Gold, 4 Lexington Ås, 5 Hayard Ås, 6 No Wonder, 10 Ågårds Lars. Res: 8-2.

Avd 5: 1 Gamay Ribb, 3 Naughty Nanny, 4 Nova Kebell, 5 Little Star Becca, 9 Tintomara Hornline, 13 Takina Silvio, 15 Gossip´s Queen. Res: 14-6.

Avd 6: 1 Tom Raider, 2 Bull Trap, 7 Chimall T.T., 10 S.J.´s Otto. Res: 8-3.

Avd 7: 2 Super Sprinter, 8 Västerbo Paradise, 10 Local Conch. Res: 14-15.

Systemet är på 2100 rader och kostar 1050 kronor. Om man också singelstreckar Naughty Nanny i femte avdelningen blir det systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.

Experternas singelstreck

Experter i 18 medieföretag har tippat följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck).

Avd 1: Skully Gully 17 (12), Swept to Victory 1.

Avd 2: Yukon Boo 17 (5), M.T.Big Business 1.

Avd 3: Conrads Garland 16 (5), Youpie 2.

Avd 4: Lexington Ås 6, No Wonder 6, Delvin Gold 4, Hayard Ås 1, Ågårds Lars 1.

Avd 5: Tintomara Hornline 10 (1), Naughty Nanny 6, Little Star Becca 1, Gamay Ribb 1.

Avd 6: S.J.´s Otto 9 (3), Chimall T.T. 9 (1).

Avd 7: Local Conch 7, Västerbo Paradise 5, Yarrah Boko 4, Real de Rabut 2.

Hästar i spetsstriden

Vi tror att följande hästar är med i spetsstriden.

Avd 1: Fanny Vacation, Skully Gully.

Avd 2: Chanti G., Yukon Boko.

Avd 3: Fram, Youpie, Sundbys Gidde, Conrads Garland.

Avd 4: Delvin Gold, Henrik Kemp, Lexington Ås.

Avd 5: Gamay Ribb, Naughty Nanny.

Avd 6: Bull Trap, Rakas, Premier League.

Avd 7: Golddigger.

Strukna hästar

Avd 1: 8 Caddie Dream.

Avd 5: 2 Zerba G.

Pelle Sundberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.