Annons

"Väggen" tar över i Lakers

En del kallar honom för "Väggen", andra för "Joe".
Han heter Jan-Olof Ericsson.
Och han är föreslagen som ny ordförande i Växjö Lakers.
Sport • Publicerad 1 februari 2006
Ny Lakersbossen. Jan-Olof Ericsson föreslås som ny ordförande i Växjös hockeystolthet. Foto: LENA GUNNARSSON
Ny Lakersbossen. Jan-Olof Ericsson föreslås som ny ordförande i Växjös hockeystolthet. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: 

Det avslöjade Fredrik Åberg, valberedningens ordförande, när Växjö Lakers höll medlemsmöte på tisdagskvällen.

Att döma av applåderna från 50-talet närvarande Lakersanhängare blir det Jan-Olof som tar över rodret efter Mats Elmlund. Årsmötet i maj lär bli en formalitet när det gäller ordförandevalet.

Annons

- Att leda Växjö Lakers ser jag som en stor utmaning, en av mina största i idrottslivet, säger Jan-Olof Ericsson som är en stor idrottsprofil.

Smeknamnet "Väggen" fick han i unga år när han vaktade Växjö BK:s handbollsmål. Växjö BK var hans klubbadress även i fotboll, men i hockey spelade Jan-Olof i Östertröjan och säsongen 1969-70 var han med och kvalade till högsta divisionen.

Den blivande Lakersbossen har också sju ordförandeår i Alvesta Golfklubb bakom sig, och han är vice ordförande i såväl Smålands Ridsportförbund som Theleborgs Ryttarsällskap.

Senaste året har Jan-Olof Ericsson varit vice ordförande i Växjö Lakers och det är väl omvittnat att han lagt ned ett jättejobb och redan är en nyckelperson.

Går in hårt

- Går jag in i något gör jag det hårt. Jag har lagt mycket energi på ett styra upp ekonomin och att minska kostnaderna, säger Jan-Olof och betonar vikten av att Lakers måste vara stabilt ekonmiskt, organisatoriskt och sportsligt.

- Växjö Lakers har ett gott rykte och många möjligheter. Sportsligt har utvecklingen varit sanslös men organisatoriskt är klubben ännu inte på lika hög nivå. Efter nästa säsong ska vi vara ifatt med organisationen.

Växjö Lakers ekonomi fanns förstås också med på medlemsmötets dagordning. Delårsbokslutet visar att Lakers ligger bättre till än vid samma tidpunkt förra året, men flera av åhörarna tyckte att ett par hundra tusen i vinst är för lite med en omsättning på 15,5 miljoner.

- Jag skulle gärna vilja ha 1,5 miljoner över på den omsättningen och det tycker jag är fullt möjligt, säger Jan-Olof Ericsson.

Får vänta

Annons

Om Lakersanhängarna på medlemsmötet fick sin nyfikenhet stillad när det gäller klubbens nye ordförande får de fortsätta att vänta på huvudtränaren Joakim Fagervalls besked.

Mats Elmlund, som lämnar ordförandeposten efter tre fina Lakersår, hade inget nytt att förtälja i tränarfrågan.

Jocke själv fanns inte på plats, men när Smålandsposten talade med honom per telefon senare på tisdagskvällen berättade han varför beslutet dröjer.

- När läget är som det är, med matcher varannan dag och det intressanta tabelläget, vill jag lägga all fokus på laget. Vi har tre oerhört viktiga matcher framför oss, Oskarshamn i kväll, Björklöven på fredag och Skellefteå på söndag.

- Efter helgen blir det ett uppehåll och då får jag tid över att tänka på framtiden. Det kan mycket väl bli så att jag ger besked i nästa vecka.

"Handlar inte om ekonomi"

Jocke betonar att det är tidsbrist, och inget annat, som gjort att han dröjt med sitt beslut.

- Det handlar inte om ekonomi. Jag sitter inte och kohandlar med Lakers och fem andra klubbar.

Slutligen konstaterar vi att Lakers valberedning föreslår Mats Hultemark som ny styrelseledamot, att det ännu inte är klart med någon kandidat som vice ordförande och att Lakers hoppas kunna presentera en ny sportchef inom ett par veckor.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons