Väljer Kauppila Tingsryd?

Växjö Lakers saknar en back och en center.
Troja jagar en målvakt och två backar.
Tingsryd är ute efter en back, en center och tre ytterforwards.
Sport • Publicerad 15 maj 2010

När det gäller centertillsättningen hos Taif ligger bollen just nu hos Jari Kauppila. Den 36-årige meriterade och rutinerade finländaren är ekonomiskt överrens med Tingsryd. Frågan är bara om han – och hans familj – är villig att bryta upp från Lahtis?

Kauppila har även fått ett kontraktsförslag från sin tidigare klubb Pelicans, där han i fjol noterades för 33 poäng på 58 matcher i SM-liiga, men väljer han att stanna i Finland får han räkna med lönesänkning.

Tingsryds sportchef Anders Gustavsson väntar besked inom det närmaste.

Taif ska försöka få till ett avtal med Mörrum om att vid behov kunna låna tillbaka målvakten Peter Johanson som skrivit på ettårskontrakt med Blekingeklubben i division 1.

Skulle det krisa med Tisell och Brage på målvaktssidan står dock J20-målvakten Johan Salomonsson först i tur att plockas upp i A-laget. Tillsammans med Filip Owesson, Johan Lagemyr och Oskar Carlsson har han fått utbildningskontrakt.

I övrigt står en back som kan gå rakt in i förstafemman högst upp på värvningslistan och innan truppen är komplett ska också tre ytterforwards komma till. När det gäller kanadensaren Matt Davidsons eventuella fortsättning behöver Taif extern hjälp för att kunna finansiera, den framför allt, högre skatten som tillkommer den här säsongen.

Växjö Lakers är första hand ute efter en center och en back – med stor sannolikhet importer.

Sportchefen Henrik Evertsson är dock inte stressad utan tror att det kan dröja in i juni månad innan något konkret är klart.

Att Björklövenspelaren Etu Qvist skulle vara aktuell som ersättare till Robert Rosén avfärdar dock Evertsson, men däremot finner han inte för otroligt att Niclas Burström kan återkomma som backförstärkning under säsongen.

– Om Skellefteå vill låna ut honom är vi såklart jätteintresserade, säger Evertsson.

När det gäller Troja/Ljungby återstår en målvakt och två backar. Backen Niklas Karmhag är som Smålandsposten tidigare rapporterat muntligen överens om en förlängning, men har ännu inte signera något kontrakt. Dessutom är den store och starke backen Patrik Bäärnhielm, 26, närmast från norska Lillehammer, enligt uppgift, nära att skriva på för Ljungbyklubben.

Enligt vad Smålandsposten erfar, kan 19-årige målvakten Sebastian Idoff, som varit utlånad från Frölunda till Borås, vara en man för Troja.

– No comments, var de enda orden Smålandposten fick ur sportchefen Jerry Andersson på fredagskvällen.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.