Annons

Växjö DFF flyttar upp vänsterfotad talang

Ella Nilsson var en av tjejerna som nyligen fixade ett SM-silver till Växjö DFF. Nu belönas hon med A-kontrakt.
Växjö • Publicerad 29 november 2022
Växjö DFF:s Ella Nilsson flyttas upp till A-truppen.
Växjö DFF:s Ella Nilsson flyttas upp till A-truppen.Foto: JOHANNA WALLEN

Förutom allt spel med det F19-lag som finalföll i kampen om SM-guldet blev det tre inhopp i Elitettan och en cupmatch från start för vänsterbacken som är född 2004.

– Ella är en kvick och rivig spelare som dessutom är superproffsig utanför planen. Genom inhopp i A-laget har hon redan visat att hon är redo att ta klivet upp i A-truppen, säger Växjö DFF:s sportchef Dennis Popperyd.

Annons

I och med uppflyttningen av Ella har Växjö DFF flyttat upp fyra unga spelare från egna leden sedan inledningen av förra säsongen: Tekla Höckert, Nellie Karlsson, Izabell Afram och nu alltså Ella Nilsson.

Den vänsterfotad talangen kom till Växjö DFF från Tingsryd United 2021 och under tiden i Växjö har hon skolats om från ytterforward till vänsterback.

– Det har varit väldigt kul att se vilka kliv Ella tagit senaste tiden, säger sportchef Popperyd och berättar samtidigt att Växjö DFF:s trupp kommer att bli lite större i Damallsvenskan 2023 än vad den var i Elitettan 2022.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons