GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö DFF förlänger med sin största vinnarskalle

Om ett lag, som Växjö DFF, går obesegrat genom en hel serie behövs spelare som hatar att förlora. Nu står det klart att lagets största vinnarskalle spelar i DFF även 2023.
Växjö • Publicerad 22 november 2022
Olivia Mattsson kommer att husera på Växjö DFF:s mittfält även i högsta serien kommande säsong.
Olivia Mattsson kommer att husera på Växjö DFF:s mittfält även i högsta serien kommande säsong.Foto: JOHANNA WALLEN

– Jag har alltid varit tävlingsinriktad men vuxit ut till en riktig vinnarskalle under tiden i Växjö, medger mittfältaren Olivia Mattsson.

Hon upplevs som lugn och behärskad på planen, men kan alltså visa känslor utanför.

– Om man bryr sig så presterar man, säger 23-åringen från Åland.

Inför den här säsongen lämnade hon avbytarbänken i Kif Örebro med förhoppningar om att få en större roll i Växjö DFF.

Det kan man lugnt säga att hon fick.

26 matcher från start, spindeln i det centrala mittfältsnätet och fem gjorda mål som grädde på moset.

– Jag är tacksam för det stora förtroende jag fått. Jag visste att jag skulle bli sedd på ett annat sätt här och får chansen att visa upp mig. Få en tydlig roll helt enkelt.

Beskriv denna din roll i Växjö DFF.

– Jag är som defensiv central mittfältare väldigt delaktig i uppspelsfasen. Jag har relativt mycket boll och ska fördela den så effektivt som möjligt.

Hur har arbetsfördelningen sett ut mellan dig, Alexandra Jonasson och Elin Nilsson på centrala mittfältet?

– "Alex" är en person och en spelare som jag trivs med. Hon har varit lite mer offensiv än jag men totalt sett är vi väldigt lika i spelstilen och har därför jättebra kemi. Elin däremot ligger framför oss i en fri roll. Eftersom hon är en smart spelare är det lätt för mig och ”Alex” att ge henne rätt understöd.

Vad blir viktigt för Växjö DFF som nykomling i Damallsvenskan 2023?

– Att hålla hårt i den träningskultur som vi skapat. Det kommer att handla väldigt mycket om hårt jobb. Givetvis hoppas vi kunna behålla det spelsätt och den identitet som vi byggt upp under 2022, men samtidigt måste vi anpassa oss till den högre nivån.

– Det blir förstås en utmaning, men vi är absolut redo, säger Olivia Mattsson, som alltså spelar i Växjö DFF minst en säsong till.

– Det är vi glada för, kommenterar sportchefen Dennis Popperyd. Olivia har verkligen tagit en plats hos oss, både på och utanför planen. Hon utstrålar ett lugn och har en bra dynamik tillsammans med Alexandra Jonasson på centrala mittfältet. Det ska bli väldigt roligt att se Mattssons fortsatta utveckling i Växjö DFF.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.