Växjö Lakers imponerade mot Mora

Växjö Lakers vann mot Mora med 5–2 sedan laget gjort en imponerande laginsats. Serieledarna visade klass rakt igenom i den hockeyallsvenska toppmatchen.
Sport • Publicerad 7 februari 2011
Foto: 

Tredje perioden:

5–1 (2.05) Nils Andersson (Dustin Johner).

5–2 (11.11) Mikael Zettergren (Martin Johansson).

Analys: Perioden var inte gammal när Lakers satte femman. Nils Andersson, den unge backen, gjorde målet. Nu ställde sig många av de 2 282 i Växjö Ishall sig en fråga.

Skulle utklassningen fortsätta?

Mora sa nej som svar och laget spelade under resten av perioden för sin heder. Inte minst målvakten Lars Johansson såg till att stoppa "blodflödet" och utsågs till sitt lsgas bäste spelare.

11.11 reducerade Mikael Zettergren till 5–2, men Mora hade inte kraften att göra matchen jämnare. Joakim Hillding och hans Lakerskompisar som forwards bara öste på och det var flera gånger bud på ytterligare mål.

Karol Krizan utsågs till bäst i Lakers, men han hade konkurrens av många denna afton.

Skott: 17–6.

Andra perioden:

3–1 (7.18) Daniel Åhsberg (Johan Andersson, Josh Soares)

4–1 (14.48) Josh Soares (Gustav Hjalmarsson).

Analys: Andra perioden inleddes med att Joakim Hillding igen skapade ett genombrott som nära resulterat. Sedan skapade Lakers chans på chans. Det var bra tryck i Lakers långa anfall under den här perioden.

Lars Johansson i Morakassen fick massor att bestyra, men även Lakers målvakt Karol Krizan fick göra ett par bra räddningar på Moras kontringar. 7.18 kom därför 3–1 inte helt oväntat.

Daniel Åhsberg vallade från liten vinkel in pucken, 3–1, via Moramålvaktens ben. Strax därefter valde Mora att ta timeout.

Men 14.48 satt 4–1 där. Josh Soares tog sig fram på kanten och satte upp pucken i krysset. Ett klassmål.

Kul för Lakersmålisen Karol Krizan att han fick assist på Soares konstnummer.

Sammanfattningsvis en stark period av serieledarna. Det är nu bara en fråga hur stor hemmasegern ska bli.

Skott: 12–9.

Första perioden:

1–0 (14.20) Johan Jonsson (Anders Eriksson)

1–1 (16.28) Martin Johansson (Daniel Viksten, Simon Löf)

2–1 (17.46) Joakim Hillding (David Lundbohm)

Analys: Växjö Lakers drabbades av ett sent återbud när alltid nyttige Erik Josefsson fick kasta in handduken som sjuk.

Det blev en period helt i publikens smak med gott om målchanser och fina målvaktsingripanden. Lakers ledning är rättvis, då laget tycks starkare och bättre organiserat än motståndarna.

14.20 kom 1-0 då Johan Jonsson sköt en "isare" från blålinjen som letade sig in i nätmaskorna bakom Lars Johansson i Moras mål. Strax efter hade Josh Soares ett missat friläge. Men 16.28 kom kvitteringen genom Martin Johansson som styrde Daniel Vikstens fina pass i mål.

Men publiken behövde inte vänta länge på nästa jubel. 17.46 kom Lakers Joakim Hillding fri och avslutade iskallt på David Lundbohms pass.

Skott: 9–11.

Inför matchen:

Växjö Lakers får i den här matchen undvara målvakten Oscar Alsenfelt som är avstängd och Tim Heed som är skadad. Men å andra sidan får Lakers tillbaka tidigare avstängde Gustav Hjalmarsson.

Lakerstränaren Janne Karlsson är en belåten man, specellt efter den starka segern senast mot ett hungrigt Borås.

– Jag vet att Mora var jättebra senast mot Örebro och dett de varit i bra form ett tag. Vi måste stå upp i kväll, säger Janne Karlsson.

Moras Henrik Eriksson säger i Dalarnas Tidningar inför matchen:

– Det går inte att brösta sig med att vi har tagit poäng i de två senaste matcherna. Vi har ju förlorat och det är vinsterna man vill ha. Vi får ta revansch mot Växjö.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.