Annons

Växjö Lakers sparkar Karlsson - nu tar Sam Hallam över ansvaret

Lördagens hemmaförlust mot Brynäs blev droppen.
I går fick Janne Karlsson sparken av Växjö Lakers.
Assisterande tränaren Sam Hallam tar över som huvudtränare.
Sport • Publicerad 15 oktober 2012
Janne Karlssons sista uppgift som tränare för Växjö Lakers blev hemmamatchen mot Brynäs i lördags. Här instruerar han sina mannar medan materialaren Otto Kindblad, de assisterande tränarna Sam Hallam och Fredrik Hellgren begrundar i bakgrunden. Foto: URBAN NILSSON
Janne Karlssons sista uppgift som tränare för Växjö Lakers blev hemmamatchen mot Brynäs i lördags. Här instruerar han sina mannar medan materialaren Otto Kindblad, de assisterande tränarna Sam Hallam och Fredrik Hellgren begrundar i bakgrunden. Foto: URBAN NILSSONFoto: 

Växjö Lakers dåliga inledning på säsongen, med tio inspelade poäng efter 14 omgångar och en jumboplats i tabellen, har fått klubbledningen att agera.

I ett pressmeddelande skriver Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson följande:

Annons

”Vi har efter drygt fem säsonger med Jan Karlsson kommit till en punkt där vi känner att en ny syn behövs för att möta de utmaningar vi står inför. Säsongsstarten har inte blivit den förväntade och framför oss står ett arbete där lösningar måste arbetas fram för att säkerställa den totala målsättningen för säsongen”.

Vad tror du tränarskiftet kommer att ge för effekt?

– Det finns inga mirakelkurer som gör att vi per automatik tilldelas tre poäng mot Timrå på torsdag, utan det här är ett sätt att gå vidare och ta oss ur den här sitsen långsiktigt, svarar Henrik Evertsson.

Vem tog beslutet att sparka Janne Karlsson?

– Det är ett beslut som i grund och botten är taget av mig som sportsligt ansvarig. Sedan har jag stämt av det hela med styrelsen, säger Evertsson.

Janne Karlssons kontrakt sträcker sig även över säsongen 2013/14 och frågan är vad Janne Karlsson ska göra nu. Bryts kontraktet om han tar över ett annat lag eller kan han i praktiken bara luta sig tillbaka och lyfta lönen?

Finns det några speciella klausuler i kontraktet?

– Det går jag inte in på, utan vi får sätta oss ner tillsammans med Janne och gå igenom situationen, säger Henrik Evertsson som informerade Lakersspelarna på ett extrainsatt möte i går kväll.

– Den tiden jag har haft Janne som tränare har varit en bra tid, men det är tyvärr så här det är i den här branschen, säger lagkaptenen Johan Markusson som i övrigt hänvisar till sportchefen.

Janne Karlsson tog jobbet som huvudtränare i Växjö Lakers 2007 och efter fyra säsonger i hockeyallsvenskan ledde han laget upp i elitserien 2011. Den historiska debutsäsongen i den högsta serien slutade med att nykomlingen var två poäng från att nå slutspel.

Annons

Den här säsongen har Lakers haft stora bekymmer med att göra mål och bara vunnit en match efter ordinarie speltid. Lördagens uddamålsförlust mot Brynäs innebar att laget halkade ner till sistaplatsen i tabellen.

– Janne har varit en stor del i vår förenings framgång och utveckling och han är en människa som jobbat hos oss i fem år och det är naturligtvis ett jättetråkigt beslut att behöva ta, men vi gör det för klubbens bästa, säger Anders Öman, vd för Växjö Lakers, som svarar ”ja” på frågan om han har obrutet förtroende för sportchefen Henrik Evertsson.

Nu blir det 33-årige Sam Hallams uppgift att vända den nedåtgående trenden. Efter tre år som assisterande tränare i Bofors/BIK Karlskoga tog Hallam över rollen som huvudtränare sedan Magnus Arvedsson fått gå.

Efter fyra säsonger som huvudtränare i BIK Karlskoga värvades han till Växjö Lakers som assisterande tränare inför den här säsongen och precis som fallet var säsongen 2008/09 tar han nu över huvudansvaret en bit in på säsongen.

Första uppdraget för Sam Hallam som chef i båset blir på torsdag när Växjö Lakers möter Timrå på bortaplan.

Då får vi se om det blir en Hallameffekt eller inte?

Fotnot: Smålandsposten sökte på söndagskvällen Janne Karlsson och Sam Hallam utan resultat.

VÄXJÖ LAKERS LEDARSTAB

Sportchef: Henrik Evertsson.

Huvudränare: Sam Hallam.

Assisterande tränare: Fredrik Hellgren.

Fystränare: Nicklas Rahm.

Målvaktstränare: Anders ”Ankan” Svensson.

Materialförvaltare: Tomas Christoffersson, Otto Kindblad.

Massör: Lenny Anderlycke.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons