Annons

Växjö OK lockade över 1300 orienterare till Furuby

Växjö OK arrangerade i påskhelgen två större orienteringstävlingar i skogarna utanför Furuby någon mil öster om Växjö. Totalt genomfördes 1300 starter på två dagar.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Orientering • Publicerad 12 april 2023
Växjö OK bjöd på utmanande orientering och det blev många hårda spurter i skogarna utanför Furuby under påskhelgens två sista dagar.
Växjö OK bjöd på utmanande orientering och det blev många hårda spurter i skogarna utanför Furuby under påskhelgens två sista dagar.Foto: John Eriksson

Det har varit bråda dagar för många av Växjö OK:s orienterare då man under påskhelgen arrangerade två tävlingar i skogarna utanför Furuby strax öster om Växjö. – Vi har varit cirka 60 funktionärer som på olika sätt har varit involverade i arrangemanget, berättar tävlingschefen John Eriksson som haft huvudansvaret för att allt ska fungera under tävlingsdagarna.

Och fungerade, det gjorde det. Deltagarna njöt av den strålande vårsolen och mängder med lovord över den fina terrängen och de utmanande banorna hördes bland de många deltagarna som pustade ut efter genomfört lopp.

Annons

- Eftersom det kom mycket snö i Östergötland förra helgen fick Kolmården ställa in sina tävlingar, som också skulle varit nu i påsk, vilket gjorde att vi fick många extra deltagare från framförallt norra Småland, men också från Östergötland och Dalarna, berättar John. - Dels förlängde vi anmälningstiden när vi fick reda på det, och dels fanns det möjlighet att anmäla sig på plats för att springa en motionsbana, och den möjligheten var det väldigt många som tog. Det kan vi säkert också tacka det fina vädret för, summerar John.

Nästa arrangörsutmaning för Växjö-klubben blir om ett par månader då man ska arrangera Nationaldagssprinten. Två korta men intensiva lopp på samma dag. – Den tävlingen kommer framförallt arrangeras av ungdomssektionen i föreningen, avslutar John.

Daniel Evaldsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons