Annons

Växjö Vipers litar till närproducerat

Närproducerat är ett ord som ligger i tiden.
Det gäller även för Växjö Vipers inför andra säsongen i SSL. Av Vipers fem nyförvärv är fyra hämtade från regionen.
Sport • Publicerad 16 september 2014
Nytt och nygammalt i Vipers, från vänster Simon Nilsson, OLiver Uhrberg och Viktor Johansson.
Nytt och nygammalt i Vipers, från vänster Simon Nilsson, OLiver Uhrberg och Viktor Johansson.Foto: Johan Christensen
Johan Roos är Vipers man i A-landslaget.
Johan Roos är Vipers man i A-landslaget.Foto: Johan Christensen

Två kommer från Kalmar, en från Växjö och en från Ingelstad. Oliver Uhrberg är den enda som hämtats utanför Småland, men det är ju inte direkt jättemånga mil till Olivers Munka-Ljungby.

– Vi vet vad vi får, det här nya gänget har tagit marknadsandelar för varje vecka under försäsongen, säger Växjö Vipers tränare Dennis Mårtensson.

Annons

Att Kalmarkillarna Markus Johansson och Simon Nilsson är de mest erfarna av de nya står helt klart. Markus har varit poängmaskin i SSL i Linköping och Simon Nilsson har tidigare spelat i SSL i Varberg.

– Det brukar ta ett tag innan man hittar sina roller, men jag har kommit in i det bra. Redan innan jag gick till Växjö hade jag bra koll på mina nya lagkompisar. Spel i SSL igen känns som en nytändning, förklarar Simon Nilsson.

Den förra stjärnan i Kalmarsund tänker första året pendla till klubben från hemstaden. Många tågresor mellan residensstäderna väntar.

Dennis Mårtensson ser Markus som vänsterforward och Simon som en spelförande back.

– Markus är en målskytt och han har öga för motståndarmålet. Simon hittade efter en korsbandskada till gymet och har byggt upp fysiken. Jag ser i Simons blick en hunger för att lyckas. Simon kan vi använda både i spel fem mot fem och i så kallade special teams.

Två nygamla drar på sig den blåa tröjan. Viktor Johansson gör comeback efter året i Vöikers och Oliver Uhrberg är tillbaka från sin utflykt till Munka-Ljungby.

– Att åter spela i Vipers känns väldigt inspirerande. Jag tog ett år i Vöikers på grund av studier, men nu känner jag att jag klarar både innebandyn och skolan. Det är full satsning mot SSL och jag har fått tillbaka motivationen. Det är viktigast, säger Viktor Johansson.

Oliver Uhrberg längtade också tillbaka till Vipers och sedan någon månad bor även Oliver i Växjö.

– Det känns jättebra. I division 1 förra säsongen hamnade Munka-Ljungby i ingenmansland, i mitten, och jag kände att det är i SSL jag hör hemma, berättar Oliver, som gjorde åtta SSL-matcher vid sin förra Växjösejour.

Viperstränaren vill se Viktor som vänsterback och Oliver som högerforward alternativt högerback.

Annons

– Viktor har sin styrka i försvarsspelet och sin speed. När det gäller Oliver är det en spelare som kan användas på flera positioner, precis den typen som vi tittat på i vår rekrytering, och vi vet att vi får ut 100 procent av honom, berömmer Dennis Mårtensson.

Ingelstads Viktor Gustavsson har via Schweiz andraliga hittat hem. Viktors naturliga plats är som vänsterforward.

– En lokal produkt som är värd den här chansen. En oslipad diamant som på oerhört kort tid gjort framsteg, säger tränaren.

De fem nya har inte valt Växjö Vipers för att bli turister i SSL.

Tränarparet Niklas Nordén och Dennis Mårtensson kan få angenäma problem i samband med laguttagningarna i vinter.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons