Annons

Växjös klubbchef om publikbeskedet: ”Varenda krona in är välkommen”

Växjö Vipers klubbchef Stefan Angeskog välkomnar regeringens publikbesked.
– Varenda krona in är välkommen, säger han.
Innebandy • Publicerad 23 oktober 2020
Stefan Angeskog tycker regerings beslut är ett steg i rätt riktning.
Stefan Angeskog tycker regerings beslut är ett steg i rätt riktning.Foto: David Elg

Vid en presskonferens på torsdagen öppnade regeringen för en höjning från 50 till 300 personer vid publika evenemang. Om inget oförutsett händer höjs gränsen den 1 november.

– Det är välkommet och ett steg i rätt riktning. 300 är vansinnigt mycket bättre än 50. Sedan gäller det att alla föreningar sköter korten väl. Smittspridningen i samhället ser ju inte ut att dämpas direkt. Vi måste se till att få det här att fungera, säger Stefan Angeskog och fortsätter:

Annons

– För vår del är vi trygga i hur vi ska hantera det. Vi har många ingångar och mycket plats på läktarna. Rent organisatoriskt är vi hemma.

Förra säsongen snittade Växjö Vipers SSL-lag knappt 900 åskådare per match.

– Vi har budgeterat med 40 procent i publikintäkter. Detta är en hjälp på vägen att närma oss den siffran. Varenda krona in är välkommen, säger Stefan Angeskog.

Många klubbar lottar ut det utökade biljettantalet till personer som valt att behålla sina årskort. Vipers kan gå en annan väg.

– Vi stoppade vår säsongskortsförsäljning, vilket är bra i detta fall. Vi kommer till stor del att få betalande åskådare. Vi kan i alla fall ha 150 åskådare som betalar. Det blir ett tillskott i kassan och det är fantastiskt bra, säger Stefan Angeskog.

”Vi har budgeterat med 40 procent i publikintäkter. Detta är en hjälp på vägen att närma oss den siffran.”
Stefan Angeskog, klubbchef Växjö Vipers
Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons