Annons

Verstappen: Fajt hela säsongen

På näst sista varvet körde Max Verstappen om sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton och vann Frankrikes grand prix i formel 1.
Verstappen utökade också ledningen i VM-tabellen – ett tronskifte på gång?
Formel 1 • Publicerad 20 juni 2021
Max Verstappen, till höger, firar segern i Frankrikes grand prix och "vaskar" tvåan och regerande världsmästaren Lewis Hamilton på prispallen.
Max Verstappen, till höger, firar segern i Frankrikes grand prix och "vaskar" tvåan och regerande världsmästaren Lewis Hamilton på prispallen.Foto: Francois Mori/AP/TT

Red Bull-föraren tog säsongens tredje seger och ligger lika med Lewis Hamilton i antal vinster i år.

I VM-tabellen är nederländaren före och utökade ledningen från fyra till tolv poäng.

Annons

– Jag hade inga däck kvar i slutet så oturligt nog tappade jag ledningen, men det var ändå ett bra lopp. De hade så klart en bra strategi och det funkade bra för dem, säger Hamilton enligt Reuters.

Red Bull-stallet valde att byta däck två gånger.

– Lyckligtvis gav det resultat. Vi fick jobba hårt för det, men blev belönade, säger 23-årige Verstappen som jagar sin första VM-titel i karriären.

Britten Hamilton har varit rena segermaskinen i sin Mercedes och har vunnit VM-titeln de fyra senaste åren.

Men Red Bull och Verstappen ser ut att kunna ge Mercedes en riktigt tuff match i år.

Segern i Le Castellet var Red Bull-stallets tredje raka då Verstappens lagkamrat Sergio Perez, trea i dag, vann senast i Baku. Det var första gången de två Red Bull-förarna fick stå på pallen samtidigt.

Perez passerade Valtteri Bottas, stallkamrat med Hamilton, under slutvarven och finländaren var frustrerad när han över stallradion ropade:

– Varför lyssnade ingen på mig när jag sade att vi borde byta däck två gånger?

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons