Annons

Verstappen: "Vet inte om publiken är emot mig"

Max Verstappen blev utbuad av publiken på Silverstone vid förra årets brittiska grand prix.
Men i år tror inte Red Bull-föraren att historien upprepar sig.
– Det är inte en bortamatch, det är vår hemma-grand prix också, säger Verstappen till Sky Sports.
Motorsport • Publicerad 7 juli 2023
Red Bull-föraren Max Verstappen. Arkivbild.Foto: Darko Bandic /AP/TT

Efter en intensiv tätstrid med Mercedes Lewis Hamilton, blev Red Bulls Max Verstappen, 25, utbuad vid förra årets brittiska grand prix på Silverstone.

I helgen är det dags igen och Verstappen hoppas att publiken inte är lika fientligt inställda den här gången.

Annons

– Jag vet inte om publiken är emot mig, säger Verstappen och fortsätter:

– Det är ett viktigt lopp för oss. Jag behöver inte bevisa något för publiken.

Dominerat säsongen

Inför söndagens tävling har rivaliteten mellan Hamilton och Verstappen svalnat något, med tanke på Red Bulls totala dominans under året.

Totalt har 25-åringen vunnit sju av säsongens nio lopp och han drygade ut sin ledning i totalställningen till 81 poäng efter att ha vunnit Österrikes grand prix i förra veckan.

Silverstone är en av få banor där Verstappen inte har vunnit de två föregående säsongerna. Det är dock inget som oroar honom.

– Ibland har man lite otur, som förra året, men vi vet att vår bil är bättre i år. Jag ser fram emot helgen och förhoppningsvis kan vi göra ett bra resultat.

"Har fem år i mig"

Medan Red Bull dominerat säsongen har det gått sämre för Mercedes och stjärnföraren Lewis Hamilton, som inte har vunnit ett enda lopp.

Men till helgens tävling på Silverstone har Mercedes en ny framvinge, något Hamilton hoppas på ska förbättra hans chanser på hemmabanan.

– Jag var i fabriken med teamet i veckan och alla var fokuserade på att vända det negativa till något positivt nu i helgen, säger han.

Den tidigare världsmästaren har ett utgående kontrakt med Mercedes och det har spekulerats kring 38-åringens framtid. Själv menar dock Hamilton att han inte har några planer på att sluta.

– Jag känner att jag har åtminstone ytterligare fem år i mig. Men vi får se.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons