Annons

"Vi ska måla Holmenkollen i gult och blått"

Skidor • Publicerad 2 mars 2022
Stefan Marx, verksamhetsansvarig för Holmenkollens skidfestival, berättar för Aftenposten om hur man ska visa sitt stöd för Ukraina under helgens världscuptävlingar.
Stefan Marx, verksamhetsansvarig för Holmenkollens skidfestival, berättar för Aftenposten om hur man ska visa sitt stöd för Ukraina under helgens världscuptävlingar.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Arrangören för helgens världscuptävlingar i Holmenkollen planerar att manifestera sitt stöd för Ukraina, med anledning av den ryska invasionen.

Åkarna ska bära Ukrainas flagga både över och under sina startnummer, flera reklamskyltar utmed banan ska färgas i gult och blått och åskådarna uppmanas att klä sig i de ukrainska färgerna.

Annons

Dessutom kommer arrangören att dela ut flaggor till publiken vid ingången.

– Vi ska måla Holmenkollen i gult och blått, bildligt talat, säger Stefan Marx, verksamhetsansvarig för Holmenkollens skidfestival, till Aftenposten.

Omkring 12 000 biljetter har sålts till tävlingarna i Holmenkollen, där längdskidor, backhoppning och nordisk kombination står på programmet.

Ryska och belarusiska aktiva är förbjudna från att delta, enligt ett beslut av Internationella skidförbundet (Fis).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons