Victor gick på knock

Sport • Publicerad 24 mars 2010

Det var Uppsalabröderna Rollin-Carlssons kväll i svensk kvalhockey i går.

Victor Rollin-Carlsson, 20, gjorde två mål när hans Tingsryd krossade Nybro Vikings med 6-1 i kvalserien till allsvenskan.

Broder Richards Almtuna fortsätter att sticka upp i kvalserien till elitserien. Almtuna tog poäng i den svåra bortamatchen mot Rögle (3-2 efter straffar).

- Det blev en kväll som vi kunde njuta efter, säger Victor Rollin-Carlsson.

Victor fick chansen att ersätta Tomas Lundström i första kedjan och gjorde ingen besviken.

- Jag fick mer speltid och det var inspirerande att få spela ihop med Christian Jacobsson och Johan Forsander. Vi krigade, vi fick ned pucken djupt, och vi fick till långa anfall, säger Almtunaprodukten, som flyttade till Tingsryd med motiveringen "jag ville testa något nytt".

Victor, som jobbar på Taifs kansli, gjorde viktiga 4-1 och 6-1 mot Nybro.

- Två kassar var en tillfällighet, men visst är alla mål viktiga, förklarar Victor.

Två år äldre brorsan Richard Rollin-Carlsson fick också en kväll att minnas. Richards Almtuna är elitseriekvalets stora skräll efter seger mot Leksand och poäng mot Rögle.

Är du överraskad över ditt gamla Almtuna?

- Egentligen inte. Förklaringen till att Almtuna går bra är hårt jobb. Varje man vet exakt vad de ska göra till punkt och pricka, svarar Victor.

På torsdag kommer Almtuna till Växjö Ishall, men det blir ingen brödraträff.

- Vi lirar själva i Enköping då. Jäkla synd att jag missar Almtunas match här i trakten.

Johan Forsander , en av Victors kedjekompisar, var inblandad i både assist och slagsmål.

Nu har Taif gjort tolv kvalmål på två matcher.

- Vi får bra utdelning på våra chanser. Vi hade det kämpigt i allettans slut och mot Hästen. Nu har vi retroaktivt fått till det på vårt jobb, säger Johan Forsander.

Och hur var det med din fajt med Nybros Mikael Ahlén?

- Det är sådant som händer i frustration i ett lag som ligger under. Det stod 1-5 på tavlan och var några minuter kvar, svarar Johan.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.