Annons

Viktiga Trojapoäng när Rögle slogs tillbaka inför storpublik

Inför 2 940 åskådare, varav ungefär 200 tillresta Röglesupporters, var det en inramning som på gamla goda tiden då Troja/Ljungby besegrade rivalerna från Ängelholm med 5–3 på lördagskvällen.
Sport • Publicerad 2 februari 2014

Gästerna tog kommandot i den första perioden och efter 13.48 ordnade Victor Berglind ledningsmålet i powerplay. Notabelt att Rögles samtliga tre mål kom i numerärt överläge på lika många utvisningar för Troja.

Andra perioden var blott 26 sekunder gammal då Sebastian Dyk på en retur kvitterade på en retur. Retur på eget skott var det då Daniel Karlsson ordnade 2–1 efter 7.50. 3–2 genom Zach Takir efter 19.04 i spel fem mot tre var Trojas enda mål i powerplay.

Annons

Matchens fräckis kom efter 9.53 av slutperioden då Mattias Nilsson snodde pucken för Alen Bibic och sköt 4–2 mellan benen på Rögles målvakt. Ett avgörande mål, även om Rögle reducerade till 4–3 och Henrik Eriksson fastställde slutresultatet i tom kasse med 51 sekunder kvar.

För Ljungbylaget var därmed tre viktiga poäng inhämtade för att greppa de sista halmstråna i spurten av Allsvenskan.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons