Viktor Odenbrink dubbel SM-vinnare

Viktor Odenbrink, Växjö TS, blev dubbel svensk mästare på fredagen. Vimmerbysonen Viktor vann både singel och dubbel i U-SM, 21 år, i Uppsala.
Sport • Publicerad 26 februari 2011
Foto: 

– Jag har spelat bra tennis, speciellt i elitserien, men det var länge sedan jag gick hela vägen. Det här var riktigt skönt, säger Viktor Odenbrink.

I finalen besegrades GLTK:s Pierre Bonfré med 6–3, 6–4 och i semifinalen besegrades Angelos Lenis, Järfälla, med 6–2, 7–5.

Det var endast Jacob Johansson, Lidköping, som orkade ta set från Viktor. Den kvartsfinalen slutade 6–3, 3–6, 6–3.

Viktors forehand gav mycket poäng genom hela turneringen.

– I finalen servade jag för dåligt, men det räckte ändå. Den match som kändes stadigast från min sida var den i andra omgången mot Filip Cassel (6–0, 6–0), säger Viktor Odenbrink.

Även i dubbel blev Viktor mästare, tillsammans med Isak Arvidsson, Tabergsdalen. Smålänningarna, som tidigare vann tre matcher, fick walkover i finalen sedan Carl Ekwurtzel, Tabergsdalen, insjuknat.

Pontus Norberg, som coachade Viktor i Uppsala, var helnöjd med sin adept:

– Starkt av Viktor att vinna, men hans spel i semi och final var spänt beroende på få matcher senaste tiden. Viktor spelade med bra pondus och kämpatakter. Han visade i SM att han har mycket mer att ge inför framtiden.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.