Annons

Vinna eller försvinna för Lakers

Två omgångar återstår av CHL:s gruppspel och Växjö Lakers jagar en slutspelsplats.
Seger hemma mot finska Kalpa i kväll är ett måste.
Till att börja med.
Sport • Publicerad 24 september 2014
Fortsätter Malte Strömwall på den inslagna vägen?
Fortsätter Malte Strömwall på den inslagna vägen?Foto: Stig Kenne / TT
I kväll gör Växjö Lakers åter entré i Vida Arena. Det är dags för den tredje och sista hemmamatchen i CHL:s gruppspel mot finska Kalpa.
I kväll gör Växjö Lakers åter entré i Vida Arena. Det är dags för den tredje och sista hemmamatchen i CHL:s gruppspel mot finska Kalpa.Foto: MIKAEL FRITZON / TT

– Jag vill egentligen inte prata om måstematch. För oss är det bara ut och spela hockey som gäller. Vårt läge med sex inspelade poäng efter fyra matcher innebär att vi behöver ta in en seger, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam.

Adler Mannheim såg till att ge Växjö en hjälpande hand i går genom att besegra Sparta Prag med 3–2 på övertid. Samma Sparta som Växjö noterat två nollpoängare mot, vilket kan stå Hallams mannar dyrt. Att förlita sig på att det räcker att bli tvåa i gruppen för att gå vidare är riskabelt.

Annons

Med två matcher kvar (men där Prag och Mannheim har en match mer spelad än Växjö och Kalpa) ser tabellen ut så här:

1. Sparta Prag, 9 poäng.

2. Kalpa, 7.

3. Växjö Lakers, 6.

4. Adler Mannheim, 5.

Kalpa från Kuopio i östra Finland är ett lag som inlett FM-ligan på ett bra sätt med nio inspelade poäng på de fem första matcherna. Finländarna har ett spelsätt som i mångt och mycket påminner om Växjö Lakers agerande, vilket bäddar för en intressant kamp i Vida Arena.

– Kalpa vill spela med mycket puckinnehav och är nästan extrema i det avseendet. Det kommer att bli en tävling mellan två lag som vill ha mycket puck som känns väldigt intressant, säger Sam Hallam.

Växjö Lakers kommer väl förberett till kvällens match. Efter bara fem spelade SHL-matcher har laget varit med om att vinna ett Smålandsderby, spela en straffrysare på ett kokande Hovet, kvittera med tre sekunder kvar i Gävle, tappa en 3–1-ledning på 30 sekunder mot Färjestad och se Malte Strömwall slå igenom i segermatchen mot Linköping senast.

– Det har varit en händelserik inledning, där vi hamnat i olika scenarier som lärt oss mycket, noterar Hallam.

I kvällens match kommer Växjö Lakers till spel utan Patrik Lundh och Sebastian Erixon, som nu också fått sällskap av Eric Martinsson på skadelistan. Martinssons överkroppsskada ska bedömas ytterligare senare i veckan.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons