Annons

Vinterträningen i gång

I tisdags skrevs ett stycke fotbollshistoria i Växjö när pojklagsspelare från sex olika föreningar tränade tillsammans för första gången.
Sport • Publicerad 12 oktober 2012
Passning och mottagning var temat på den första träningen för alliansens P99:or.
Passning och mottagning var temat på den första träningen för alliansens P99:or.Foto: Lena Gunnarsson
Hannes Bengtsson från Hovshaga AIF drar på sig benskydden.
Hannes Bengtsson från Hovshaga AIF drar på sig benskydden.Foto: Lena Gunnarsson
Hela 45 spelare hade samlats till den första gemensamma träningen med fotbollsalliansen på Araby Park Arenas konstgräsplan.
Hela 45 spelare hade samlats till den första gemensamma träningen med fotbollsalliansen på Araby Park Arenas konstgräsplan.Foto: Lena Gunnarsson
Jalil Jamshedy från Hovshaga AIF visar prov på bollkänsla.
Jalil Jamshedy från Hovshaga AIF visar prov på bollkänsla.Foto: Lena Gunnarsson
Kenan Karic från Östers IF kickar.
Kenan Karic från Östers IF kickar.Foto: Lena Gunnarsson
Tränaren Marcus Isaksson från Växjö Norra.
Tränaren Marcus Isaksson från Växjö Norra.Foto: Lena Gunnarsson

De flesta fotbollsserierna är nyss färdigspelade, samtidigt som hösten och vintern är i antågande. Men bara för att löven trillar av träden och snön snart färgar gräset vitt behöver inte det betyda att fotbollsspelandet är slut.

Tvärtom.

Annons

Växjöalliansen, som är en samarbetsgrupp mellan åtta olika fotbollsklubbar i Växjö, har precis inlett vinterträningen för fotbollssugna barn i åldersgruppen födda 1998–2001. Först ut på Araby Park Arenas konstgräsplan var pojkar i 12–13-årsåldern.

– Ett av stegen i alliansen är att bedriva gemensam vinterträning. Dels för de barnen som vill satsa extra på fotbollen, men framförallt för dem som inte ägnar sig åt någon annan vinteridrott, säger Marcus Isaksson, tränare från Växjö Norra.

Totalt hade 45 fotbollsspelare och ledare från sex olika lag samlats till det första träningspasset och alla spelarna hade med sig sin egen boll som de fått av sin respektive förening och som de själva ansvarar för.

– Eftersom vårt lag har slutat träna nu är det här ett kul sätt att fortsätta fotbollsträningen på och träffa nya kompisar, säger Hannes Bengtsson och får medhåll av lagkamraten David Bergstedt.

Till vardags lirar de båda killarna i Hovshagas P99-lag som kom tvåa i S1-serien den här säsongen.

Haif är för övrigt den största klubben hade hela 18 spelare med till den första träningen med alliansen, medan fem kom från Räppe GoIF, sex från Sandsbro AIK, fyra från Växjö Norra, fem från Växjö BK och sju från Östers IF.

Jonas Blomqvist från Östers IF är huvudtränare och eftersom det vimlade av fotbollssugna killar delade man in sig i olika smågrupper för att få ut maximalt av det första träningspasset, där passning/mottagning var temat för dagen.

– Vi vill att ni är här, inte bara fysiskt, utan också närvarande mentalt och är fokuserade. Och att ni blir bra kompisar med varandra och framförallt ska vi ha kul ihop, löd Jonas Blomqvist uppmaning till den församlade skaran innan första träningspasset kickade igång.

I november spelas en stadslagscup i Helsingborg och Växjöalliansen har blivit inbjuden att delta och tackat ja. En trupp på 18 spelare, tre från varje enskild klubb, ska tas ut och bilda Växjös stadslag som kommer att möta både svenska, norska och danska lag.

Men redan nästa tisdag är det ny fotbollsträning på Araby Park Arena.

Växjöalliansen

Följande fotbollföreningar ingår i Växjöalliansen: FC Växjö, Hovshaga AIF, Räppe GoIF, Sandsbro AIK, Växjö BK, Växjö FF, Växjö Norra IF, Östers IF.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons