Annons

Vipers ångar på i tabelltoppen

Det blå tåget Växjö Vipers ångar på. 10–4 (2–1, 4–0, 4–3) hemma mot Linköping betyder fortsatt serieledning.
Sport • Publicerad 12 januari 2009
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Efter utklassningen av Linköping, ett lag på tabellens övre halva, valde Växjötränaren Viktor Matsenius att citera en Linköpingsspelare.

– Han sa att det var klasskillnad och det är bara att hålla med.

Annons

För klasskillnad var det.

Den första perioden var visserligen jämn och Linköping var till och med det något bättre laget.

Det var dock Vipers som tog ledningen med det alltid så viktiga första målet, inslaget av Filip Kjellsson. Denne tog sig på egen hand runt på vänsterkanten och satte upp bollen i den bortre gaveln, hans 15:e och Vipers 100:e mål för säsongen. Sedan drygades ledningen också ut innan Linköping fick in en reducering, och sedan också etablerade tryck mot Växjömålet. Den unge hemmamålvakten Erik Svensson förhindrade dock fler insläppta mål.

– Erik var riktigt bra, det var hans förtjänst att vi hade ledningen efter första. Annars såg vi lite ringrostiga ut, säger Matsenius.

Men i den andra perioden var maskinen mer väloljad och hemmalagets spel mycket bra. Vipers bjöd på ren innebandypropaganda när man på 20 minuter gick från 2–1 till 6–1. Eric Roos slog an tonen då han drämde in 3–1 21 sekunder in i perioden, och efter det rullade det bara på.

– Från och med den andra perioden spelar vi ut Linköping fullständigt, säger Matsenius.

Han och Teleborgshallens publik fick sedan bevittna en avslutningsperiod där hemmalaget showade och verkligen bjöd på en rolig innebandy. Kanske blev det lite för mycket underhållning på slutet när Vipers gjorde det lite väl svårt för sig, samtidigt som Linköping fick några lätta mål. Men då var matchen redan avgjord.

Samtliga hemmaspelare svarade för bra insatser men målvakten Erik Svensson var klassen bättre än de andra. Detta ger lagets ledarstab ett delikat "problem" då också den norske VM-målvakten Johan Svärd finns att tillgå.

– Innan säsongen var Johan Svärd uttalad förstemålvakt, men Erik har nu spelat fyra jättebra matcher som också gett fyra segrar. Nu konkurrerar de på lika villkor, förklarar Matsenius.

Som också meddelar att även konkurrensen bland utespelarna kommer att spetsas till.

Annons

– Vi letar förstärkningar och jag hoppas att vi kan presentera något nyförvärv i veckan.

Av dagens match att döma lär det behöva vara riktiga klasspelare för att stärka detta Växjö Vipers.

Hemmalagets tio mål gjordes av Magnus Gustafsson 2, Christian Klintorph 2, Filip Kjellsson, Eric Roos, Freddie Börjesson, David Östergren och Rickard Fransson.

VIktor Sterner

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons