Vipers ska hylla Filip Kjellsson – kanske hissas nummer 17

Växjö Vipers ska hylla Filip Kjellsson när nästa säsong drar i gång. En möjlighet är att hissa nummer tröja nummer 17 i taket.
– Någon gång måste vi kanske börja med tröjhissningar och Filip är en väldigt god kandidat, säger klubbens ordförande Åke Axelsson.
Sport • Publicerad 8 juni 2018
Växjö Vipers funderar på hur Filip Kjellsson ska hyllas. En möjlighet är att hissa nummer 17 i taket.
Växjö Vipers funderar på hur Filip Kjellsson ska hyllas. En möjlighet är att hissa nummer 17 i taket.Foto: Filip Sjöfors

I måndags berättade Smålandsposten att Växjö Vipers stjärna Filip Kjellsson bestämt sig för att sluta spela i klubben.

31-åringen blev Växjöklubben trogen i totalt elva säsonger, på vilka han hann göra över 300 matcher och fler än 450 poäng.

– Beslutet har vuxit fram. Det har framför allt med tiden att göra. Det är svårt att hinna med en elitsatsning samtidigt som jag har familj och jobb, sa forwarden till Smålandsposten.

Filip Kjellsson har öst in poäng i Växjötröjan och varit med på klubbens resa upp till SSL.
Filip Kjellsson har öst in poäng i Växjötröjan och varit med på klubbens resa upp till SSL.Foto: Per Sandeback

Nu berättar föreningens ordförande Åke Axelsson att Filip Kjellsson på ett eller annat sätt ska hyllas när säsongen startar till hösten.

– Filip har varit en profil och en publikfriare. Han är otroligt duktig med boll och han har hanterat klubban med sina fantastiska handleder. Hur många gånger har inte publiken ropat ut sin glädje när de sett hans spel? Det är kul att se honom spela, säger han.

Hur hyllningen ska gå till får klubbledningen fundera på under sommaren. Många klubbar inom exempelvis hockeyn väljer att pensionera sina klubbikoners tröjnummer, genom att hissa upp matchtröjan i taket.

Att hissa nummer 17, som Filip Kjellsson alltid har burit, kan vara en möjlighet, förklarar Åke Axelsson.

– Någon gång måste vi kanske börja med tröjhissningar och Filip är en väldigt god kandidat. Han kom till oss när vi låg i de lägre divisionerna och har varit föreningen trogen, även om andra föreningar har lockat honom, säger han och fortsätter:

– Men ingenting är bestämt. Vi får fundera på vad vi ska göra och återkomma med besked när säsongen startar upp.

Filip Kjellsson har beslutat att sluta med elitinnebandyn, men planerar att spela i något lag på lägre nivå.

– Jag har svårt att lägga klubban på hyllan direkt, sa han till Smålandsposten tidigare i veckan.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.