Vipers tränare vemodig

På måndagen avslöjade Niklas Nordén att han slutar som Växjö Vipers huvudtränare efter den här säsongen. En seriematch och ett SM-slutspel återstår, sedan tackar han för sig.
Växjö • Publicerad 11 mars 2019 • Uppdaterad 12 mars 2019
Niklas Nordén har haft anledning att skratta många gånger under sina sex år som Växjö Vipers huvudtränare.
Niklas Nordén har haft anledning att skratta många gånger under sina sex år som Växjö Vipers huvudtränare.Foto: Lena Gunnarsson

– Det har varit en tuff och känslosam dag. När laget fick reda på mitt beslut kände jag vemod, sa Niklas Nordén på måndagskvällen.

– Det känns tråkigt att lämna Vipers där jag har fått vara med om en superhäftig resa.

Niklas Nordén har sex framgångsrika år som huvudtränare i Växjö Vipers bakom sig och han har verkligen gjort ett stort positivt avtryck.

När Niklas berättar om varför han har tagit beslutet att lämna Växjö Vipers låter det så här:

– Det är framför allt två saker. Den ena är att jag har två barn hemma i Munka-Ljungby som jag vill vara mer tillsammans med och den andra är att jag tror Växjö Vipers är redo för en ny tränare som kan ge laget ny energi att ta nästa steg.

Niklas Nordéns barn heter Anton och Maja och de är nio respektive sju år unga. Båda lirar innebandy och håller med flera andra idrotter.

– Tänk att de bara var ett och tre år när jag började tränare Växjö Vipers. De vet inte att jag har gjort något annat.

Niklas Nordéns tränarbedrift under sina sex år i Växjö Vipers kan stavas med ett enda ord: succé. Sex raka SM-slutspel och en SM-final (förlust mot Falun i Globen) har det blivit för Växjö Vipers under Niklas Nordéns ledning.

– Jag har fått vara med om många höjdpunkter. När vi gick till slutspel som nykomlingar är en, men veckan inför SM-finalen är min bästa upplevelse som tränare.

Niklas Nordén är inte sen med att framhålla hela ledarstaben och föreningen:

– Vi har tagit stora steg på många plan genom hårt arbete.

På lördagen leder Niklas Växjö Vipers i sin sista SSL-match då Sirius på bortaplan väntar och i nästa vecka är det ett nytt SM-slutspel som inleds.

– Jag ser fram emot att tillsammans med killarna göra ett riktigt bra slutspel där vi ska försöka ta oss hela vägen, säger Niklas som inte vet vad som väntar honom idrottsligt när resan med Vipers är över.

– Nej, jag har ingen aning. Det finns många olika uppgifter inom idrotten och jag är öppen för mycket.

Niklas Nordén lär inte sakna förfrågningar framöver.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.