Vipers vill till allsvenskan

Växjö Vipers kan vägen till Göteborg. Nu väntar tredje raka bortamatchen i staden. Det är dags för kvalspel till innebandyns nya allsvenska.
Sport • Publicerad 19 mars 2010

Division 1-serien är avslutad och flera lag har redan säkrat en plats i allsvenskan. Växjö Vipers vill också dit, men först måste de besegra två lag i dubbelmöten. Första hindret på vägen är IBF Göteborg, seriesegrare i division 2 västra Götaland.

– De var klara seriesegrare tidigt. Det kan vara positivt för oss. De är offensivt starka och spelar en positiv innebandy. Men rent taktiskt tror jag inte vi ska anpassa oss särskilt mycket efter dem, säger Johan Schönbeck, tränare i Växjö Vipers.

Han hoppas att det ska synas att lagen kommer från olika serienivåer. Johan Schönbeck vill se ett Växjö Vipers som är lite snabbare, lite starkare och lite bättre än sina motståndare. Nyckeln är tålamod och det blir extra viktigt med tanke på att det handlar om ett dubbelmöte.

– Det kanske blir att man inte tar ut målvakten om man ligger under i slutet av första matchen, säger Johan Schönbeck som hoppas att de rutinerade spelarna kliver fram när det ska avgöras.

– Jag förväntar mig att de lite mer erfarna tar ett steg framåt.

Växjö Vipers avslutade grundserien mot Jönköping, men eftersom allt redan var avgjort då vilades halvskadade nyckelspelare. Därför är det två veckor sedan den senaste viktiga matchen och vilan har varit efterlängtad.

– Det gjorde susen. Vi är igång med fullt lag och träningen i torsdags var den bästa på en månad.

Vinner Växjö Vipers dubbelmötet mot IBF Göteborg väntar ytterligare två matcher säsongen är över. Möjliga motståndare där är IBF Alba från Sandviken och division 1 norra eller Surahammar från division 2. En missad plats i allsvenskan skulle vara tungt för Växjö Vipers.

– Jag tror inte att klubben faller ihop, men det är klart - det känns som en onödig omväg om vi missar, säger Johan Schönbeck.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.