Vöikers och IV08 satsar tillsammans

IBK Vöikers och IV08 inleder ett samarbete kring daminnebandyn.
Syftet: att vässa spetsen och på sikt skapa ett elitlag.
– På sikt vill vi nå högre än division 1, säger IV08:s tränare och lagledare Iren Svensson.
Sport • Publicerad 19 maj 2010

Samarbetet har i praktiken redan inletts och snart kommer IV08:s division 1-lag och Vöikers division 2-lag inleda en gemensam försäsongsträning.

Syftet är att utveckla daminnebandyn i Växjö. Istället för att flera lag konkurrerar om samma spelare tar man hjälp av varandra.

– Därför har vi kommit överens om att göra någonting tillsammans. IV08 har ingen egen ungdomsverksamhet medan vi i Vöikers är den klubb i Småland som har flest licensierade spelare, säger Tommy Porselius, lagledare för Vöikers damer.

Tillsammans har klubbarna tre lag på olika nivåer i seriesystemet: IV08 i division 1, Vöikers i division 2 samt ett talanglag (Vöikers) i division 3.

– Det är enbart positivt. Vi drar igång per omgående. Gemensamma träningar och träningsläger väntar under sommaren. Sedan, när vi börjar träna inomhus, kommer viss gallring att ske, berättar Iren Svensson.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.