GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

von Eckermann tvåa i Sopot

Ridsport • Publicerad 11 juni 2022
Henrik Von Eckermann, här på Glamour Girl, blev tvåa i 1,50-hoppningen i Polen på Nababette Z. Arkivbild.
Henrik Von Eckermann, här på Glamour Girl, blev tvåa i 1,50-hoppningen i Polen på Nababette Z. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Världstvåan Henrik von Eckermann slipar på VM-formen på allra bästa sätt. Han slutade tvåa i 1,50-hoppningen i polska Sopot.

Allra mest imponerades han av hästen Nababette Z.

"Inne på banan känns det att det finns två extra växlar, precis så vill man att det ska kännas", säger han till Svenska ridsportförbundets webbplats.

"Det är en tävlingshäst som växer med uppgiften och hittills har den gjort bra saker, nästa tävling blir GCT i Monaco som ju blir ytterligare ett steg."

Efter en felfri grundomgång gjorde tio upp i omhoppningen, där var endast schweizaren Elian Bauman på Little Lumpi E snabbare än Henrik von Eckermann.

VM i danska Herning avgörs den 5-14 augusti.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.