Wiedesheim-Paul säkrade segern för Halmstad

Rasmus Wiedesheim-Paul blev matchens enda målskytt när hans Halmstad vann borta mot nykomlingen Umeå i superettan-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2020
Rasmus Wiedesheim-Paul, till höger, blev matchhjälte för Halmstad. Arkivbild.
Rasmus Wiedesheim-Paul, till höger, blev matchhjälte för Halmstad. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det dröjde till den 72:a minuten innan målnollan spräcktes och det krävdes en straff.

Wiedesheim-Paul drogs ner i straffområdet av Deniz Yaldir och domare Robert Daradic pekade direkt mot straffpunkten.

Straffen tog Wiedesheim-Paul hand om själv. Målvakten gick åt rätt håll men bollen hittade in strax ovanför honom.

"Borde gjort ett till"

Målet blev 21-åringens sjunde denna säsong.

– Jag har hittat ett flow från förra säsongen som jag bygger vidare på. Men jag borde ha gjort minst ett mål till i dag, sade Wiedesheim-Paul till Dplay efter matchen.

Umeå försökte sig på en forcering på slutet men Halmstadförsvaret var vaket och stod emot.

– Jag tycker vi gör en bra match, skönt att vinna. Det känns väldigt stabilt, det här är vår femte nolla, sade målskytten.

De tre poängen gör att Halmstad kliver upp på andra plats i tabellen, en poäng bakom formstarka Gif Sundsvall.

Brage slog AFC

I Eskilstuna tog AFC, som hittills bara vunnit en match i superettan, emot Brage. Det var gästerna som inledde målskyttet, dock i fel målbur.

Brages Mattias Liljestrand gjorde självmål i slutet av första halvlek och gav Eskilstuna ledningen.

Robbin Sellin kvitterade sedan för Brage i 59:e minuten och i 89:e kom 2–1, Brages segermål, från 18-årige Noa Williams.

I Västerås besegrade hemmalaget Ljungskile med 2–1. 1–0 till Västerås kom efter att Jonas Hellgren sträckt fram tårna och styrt in Filip Tronets frispark i den 37:e minuten.

Ljungskile kvitterade i 81:a minuten genom Linus Dahl, men i den 95:e minuten kom Västerås segermål när Douglas Karlberg fångade upp en nick från Brian Span och satte 2–1.