Annons
Nyheter

BMW, ett skämt!

Nyheter • Publicerad 6 februari 2006

Man kan inte annat än beundra reklambyråernas förmåga att lura okunniga konsumenter. Det är söndagskväll och SMHI har via nyhetskanalerna på Tv varnat för ett stundande oväder. Igen! Det skall bli snö. Det är redan snö i massor på sydvästkusten. TV visar bilder på bilar i diket och liemannen promenerar utmed våra vintervägar.

Några minuter senare kommer reklamen för BMW:s X-drive där man försöker få sitt system att verka överlägset när man i själva verket spelar i division 3 tillsammans med Honda och Kia. Sanningen är att Volvo, Alfa Romeo, Jeep, Skoda och vissa Audi-modeller lirar i ettan, Mercedes, Porsche, Land Rover och VW Touareg kämpar i tvåan men BMW är långt ifrån bra på att utnyttja fyrhulsdriftens fördelar.

Annons

Fyrhjulsdrift i all ära men faktum är att en omgång riktigt bra vinterdäck gör de flesta bilar så bra att de fixar de flesta vinterväglag så länge inte föraren blir övermodig, men det är å andra sidan ganska lätt för den som inte ser lögnen i BMW:s marknadsföring.

Bra vinterdäck, försiktighet och en bristande tilltro till Vägverkets förmåga att hålla vägarna rena är i särklass bästa sättet att klara halkan.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons