Nyheter

Assyriska minns Moussa mot Giffarna

Nyheter • Publicerad 11 juli 2010

Söndagseftermiddagens starkaste match lär bli den på Södertälje Fotbollsarena där Assyriska spelar sin första match efter Eddie Moussas död. Motståndare är tuffast tänkbara – seriens bästa bortalag i form av GIF Sundsvall.

– Det kommer bli en jämn match tror jag. Vi är ett mer spelande lag, därför kommer vi föra matchen. Vi måste framför allt akta oss för Hannes Sigurdsson . Vi kan inte lova att vi ska ta poäng men vi ska göra vårt yttersta, säger Stefan Batan till Länstidningen Södertälje.

Assyriska har sju poäng upp till Sundsvall som toppar serien varför seger i dag skulle vara värdefullt för seriefavoriten. Laget har dock en match mindre spelad i och med att mötet med Ängelholm ställdes in förra veckan. Nye Andreas Haddad är ännu inte spelklar, och frågetecken finns också för mittbacken Mikael Thorstensson som dras med ljumskproblem.

Giffarna har plockat 14 poäng av 21 möjliga på bortaplan så här långt, varav tre mot Öster, och är seriens starkaste på bortaplan halvvägs in på säsongen, detta trots att laget kanske inte imponerat så mycket spelmässigt än. Billy Berntsson är avstängd och saknas i dag, vilket öppnar för att Robert Lundström kan få göra sin första match från start den här säsongen. Borta är också Erik Löfgren som spelar med Östersund i helgen.

– Vi är medvetna om att det kommer att bli en annorlunda match. De kommer att ha en stor manifestation och det kommer att bli viktigt för oss att vi fokuserar på vårt och inte tar för mycket hänsyn till omständigheterna och lägger fokus på det, säger assisterande tränaren Sören Ericson på klubbens hemsida.

Avstängning vid gult kort

Assyriska: Ilyas Merkes, David Björkeryd, Andi Tompuu.

Sundsvall: Christian Brink, Mirza Durakovic, Ari Skúlason, Kristian Ek.

Assyriska: Inga uppgifter.

Sundsvall: Stefan Lagergren (mv), Tommy Naruin (mv), David Myrestam, Nuri Mustafi, Ari Skúlason, Emil Forsberg, Pontus Silfver, Jonas Wallerstedt, Fredric Jonsson, Kristian Ek, Christian Brink, Daniel Sliper, Hannes Sigurdsson, Alieu Jagne, Robert Lundström, Jon-Erik Krantz, Aziz Corr Nyang.

Ytterligare en match spelas i eftermiddag. Östers nemesis från i måndags, Trollhättan, står för en mycket tuff uppgift i Norrköping.

IFK Norrköping–FC Trollhättan, 16.00 på Nya Parken

IFK åkte på sin första förlust senast, Trollhättan tog sin första bortaseger i måndags. I dag möts de på Nya Parken.

Serietrean Norrköping genomgår en mängd förändringar i truppen jämfört med senast. Med är nya Bruno Santos , Abbas Hassan och Caio Mendes medan avstängde Viktor Rönneklev saknas. In i truppen går dessutom Anders Whass , Marcus Johansson , Riki Cakic , Eirik Dybendal , Gunnar Thor Gunnarsson och Imad Khalili .

– De är lojala mot sitt spelsätt. Det kommer att bli en tuff uppgift, men vi är redo. Vi vill också spräcka den offensiva nollan. Visst, det är helt nya förutsättningar inför varje match, men vi känner oss starka i vårt anfallsspel, säger Göran Bergort på klubbens hemsida.

Trolhättan fick tillfällig kontakt med Öster i och med segern på Värendsvallen senast men är piskat att vinna i dag igen för att behålla det korta avståndet till Växjö-laget. 1–0-skytten från senast, Per Eriksson , är avstängd efter sin utvisning senast, men i övrigt är truppen komplett.

– Det blir svårt givetvis, men jag har förhoppningar. Vi ska inte stå på hälarna utan försöka ta initiativ. Det var tufft ifjol, men vi har gjort bra resultat på konstgräs och har fått till ett bra passningsspel på bra underlag, säger tränaren L-O Mattsson på klubbens hemsida.

Avstängning vid gult kort

Norrköping: Niklas Westberg, David Wiklander, Shpetim Hasani, Daniel Bamberg.

Trollhättan: Petter Digneus, Boyd Mwila.

Norrköping: Abbas Hassan (mv), Niklas Westberg (mv), Kristoffer Arvhage, Riki Cakic, Eirik Dybendal, Daniel Bamberg, Gunnar Thor Gunnarsson, Shpetim Hasani, Marcus Johansson, Imad Khalili, Mikael Lindskog, Caio Mendes, Russell Mwafulirwa, Tobias Rickhammar, Bruno Santos, Armin Tankovic, Anders Whass, David Wiklander.

Trollhättan: Inga uppgifter.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.