Nyheter

GIF-målvakt följs av Wigan

Nyheter • Publicerad 21 juli 2010

Han platsar inte i GIF Sundsvall, men utlånad i Östersund gör Alexander Hysén succé mellan stolparna. Det har gått så bra att Premier League-klubben Wigan, efter ett träningsläger i Östersund, kommer följa honom framöver.

– Jag är imponerad, vi kommer definitivt att hålla ett öga på honom i fortsättningen. En storväxt och solid målvakt som tog utmaningen på bästa sätt, säger tränaren Roberto Martinez till Zport.se.

Målvakten kanske lämnar, men på den offensiva fronten kanske en förstärkning är på ingående. Väsbys lovande 22-åring Fredrik Holster har nyligen besökt Giffarna ochär mycket nära en övergång.

– Det är i princip klart. Inga papper är påskrivna, men det är bara detaljer som är kvar som det ser ut nu, säger han till Dagbladet.

Övriga nyheter:

Kalmar-mittfältarenJimmie Augustsson har haft det tufft i den allsvenska klubben och kan tänka sig att flytta. Kontakter har hållits med Landskrona , som i sin tur tappat spelare på de offensiva kanterna den senaste tiden.

– Landskrona ligger geografiskt rätt och jag känner några spelare där. Jag har ju varit nere i de trakterna innan och ska jag flytta till Skåne är det Malmö–Helsingborg-området som gäller, säger Augustsson till Helsingborgs Dagblad.

Ifjol sommar provspelade han för Öster men hamnade i Husqvarna. Nu är Sebastian Göransson aktuell för spel i Östers kommande motståndare – serieledande IFK Norrköping .

– Jag vill uppåt och har alltid haft höga ambitioner. Jag har spelat på elitnivå, men tagit ett steg tillbaka. Nu vill jag dit igen, säger mittfältaren till Norrköpings Tidningar efter provspelsmatchen med U21-laget på måndagen.

Efter 0–7 de senaste två matcherna och sammanlagt 31 insläppta mål på 16 matcher har Trollhättans styrelse börjat agera. Laget sonderar numera marknaden på försvarsspelare, och en är redan på plats för ett provspel – 22-årige amerikanen Shane Recklet .

– Vi har lite dörrar öppna. Det är inget spikat ännu, men vi ska diskutera det i morgon (i dag). Vi tittar främst på en försvarsspelare. Helst en allround-spelare, säger Anders Johansson i FCT till TTELA.

Assyriska lånar ut talangerna Elias Merkes och Narsai Shaba till broderklubben Assyriska BK i division 2.

– Elias och Narsai är för bra för division 2 men även killarna känner för föreningen i Göteborg och det är därför vi släpper dem, säger klubbchefen Aydin Aho på klubbens hemsida.

Det testas spelare även på flera andra håll just nu. Ljungskile jagar en anfallare som kan ersätta skadade Johan Patriksson , spjutspetsen som ådrog sig bristning i låret i hemmamatchen mot Öster förra lördagen. Fyra spelare testas under kort tid – Aleksandar Sandro från Bosnien och nigerian/amerikanen Pedro som i veckan gjorde två mål för LSK:s U21-lag. Snart kommer en makedonsk anfallare för provspel, precis som Helsingborgs anfallare Rafael .

– Det är väl en av dem som är aktuell i nuläget, men hittar vi något riktigt bra är jag inte främmande för att kontraktera flera. Vi tar beslut i slutet på veckan. Och hittar vi kvalitet är det inte omöjligt att vi kan ha någon klar redan till Syrianska-matchen på söndag, säger sportchefen Lennart Johansson till Bohusläningen.

Nytt i Ljungskile är att Martin Dohlsten lämnar klubben efter att inte ha kommit överens om de ekonomiska bitarna. Dohlsten är klar för en isländsk klubb.

Testas gör det också i Falkenberg där engelsmannen Luke Whitley , 25-årig back, visar upp sig i veckan.

– För att det överhuvudtaget ska vara aktuellt med en ny spelare så måste det vara någon som vi anser kan gå direkt in i startelvan, säger sportchefen Håkan Nilsson .

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.