Nyheter

Hemmastarka Brage mot formstarkt ÄFF

Nyheter • Publicerad 10 juli 2010

Spännande match i Ljungskile i dag där Öster gör sin första match efter Andreas Ottossons avhopp i torsdags. Du följer den på smp.se, här fokuserar vi nu på lördagens andra match mellan Brage och Ängelholm.

Borlänge-laget är, som bloggen tidigare konstaterat, urstarkt på hemmaplan, men lär få hårt motstånd i dag av Ängelholm som kommer till matchen med tre raka segrar varav två är borta mot toppmotstånd i form av Sundsvall och Norrköping.

I Brage tätnar konkurrensen på mittfältet i och med att Tobias Johansson och Adam Gradén är tillbaks i spel efter avstängning senast. Saknas i dag gör Mathias Wiklöf , skadad, och Nermin Sarhatlic som är sjuk. Frågetecken finns för målvakten Gerhard Andersson som utgick i paus senast med en ryggskada.

– Jag har gjort allt som stått i min makt. Jag har fått hjälp med behandling två gånger per dag. Som tur är är det inget med skelletet utan muskulärt. Det gäller att få musklerna att slappna av, säger burväktaren till Dalarnas Tidningar.

Gästande Ängelholm är skadedrabbat och har nyligen åkt på ett tungt avbräck. Knäskadan som mittfältaren Antonio Rojas ådrog sig i cupmatchen mot AIK senast visade sig vara värsta tänkbara – korsbandet är av och säsongen är över. Saknas dessutom gör tänkbare ersättare Björn Westerblad samt fem spelare till. Ett nyförvärv för att fylla luckan efter Rojas är högaktuellt.

– Ja, det ska vi försöka. Transferfönstret är öppet och vi ska sondera marknaden och ta kontakt med agenter. Men ska vi ersätta Antonio rakt av så pratar vi allsvensk klass. Jag har några idéer på namn men behåller dem för mig själv, säger tränaren Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad.

Avstängning vid gult kort

Brage: Håkan Malmström, Magnus Tappert, Daniel Åkervall, Johan Eklund.

Ängelholm: Johan Blomberg, Mikael Dahlgren, Robin Nilsson, Jonas Nilsson.

Brage: Inga uppgifter.

Ängelholm: Inga uppgifter.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.