Nyheter

Näfver klar för Landskrona

Nyheter • Publicerad 31 mars 2010

I går stod det mellan provspelande Ralani Bradley och backen Jens Nordström . Under onsdagsförmiddagen gjorde Landskrona BoIS klart med sitt nästa nyförvärv – Kristoffer Näfver .

– Det är klart att det känns stort. Jag kommer att kunna lära mig massor av Henke men också av Jörgen Pettersson som fungerar som individuell tränare i klubben, säger kantspelaren till Nerikes Allehanda.

Kristoffer Näfver spåddes en lysande framtid för några år sedan, men har haft det ganska tungt, främst efter en knäskada, sedan dess och haft svårt att ta en plats i Örebro där han varit utlånad till Djurgården och avslutade fjolårssäsongen med Assyriska där han bland annat deltog i lagets båda kvalmatcher mot Djurgården, men har varit klubblös sedan dess.

– Det känns jättebra. Det är en nytändning för mig, säger han.

Men det är inte det enda som hänt den här sista värvningsdagen före säsongsstart:

* GIF Sundsvall lånar som väntat ut kenyanen Robert Mambo Mumba till division 1-laget Umeå FC där redan Kali Ongala spelar.

– Meritmässigt är rekryteringen av Robert Mambo Mumba en av de tyngsta förvärv Umeå FC har gjort, säger klubbchefen Anders Svensson till Västerbottens-Kuriren om en mångt landslagsmeriterade backen.

* Degerfors unga anfallare Mario Simunovic har äntligen gjort klart med en ny klubb. 21-åringen var tidigare i vinter riktigt nära ett kontrakt med Championship-laget Doncaster, men affären stoppades i sista sekund och efter ett antal provspel i England åkte Simunovic hem klubblös. Nästa adress blir istället Carlstad United i division 1 Norra.

– United blev ett naturligt val för mig. Klubben har fixat ett jobb och division 1 känns som ett bra utgångsläge att starta om från. Dessutom gillar jag Karlstad som stad, säger anfallaren till NWT.

På sillyfronten kan också meddelas att anfallaren Arsim Gashi , som provspelade med Öster tidigare under våren, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Sylvia, samma klubb som ratade argentinaren Tomas Petry kommer att spela för under den kommande säsongen. Division 1-klubben hyr Petry av Öster under 2010. Även Joakim Lengyel , som ett tag var aktuell för Öster, sägs vara nära ett kontrakt med klubben.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.