Nyheter

Affärscentrum eldhärjat i Kalmar

En misstänkt mordbrand har förstört stora delar av Berga affärscentrum i Kalmar. Brandkåren övergav den norra delen vid elvatiden på onsdagskvällen för att koncentrera sig på att rädda resten av centrumet.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2011

-Spridningsrisken var stor och därför beslöt sig räddningstjänsten för att rädda de delar av Berga centrum som inte redan brann, sade vakthavande befälet Reinhold Liljedal vid polisen till TT.

-Den antända byggnaden fick brinna ner.

Meterhöga lågor slog upp mot natthimlen och tjock rök bolmade från den brinnande byggnaden. De boende i ett intilliggande område behövde inte evakueras tack vare att det blåste åt det andra hållet. Ingen människa har skadats.

-Släckningsarbetet pågår fram på torsdagsförmiddagen, sade Liljedal.

Larmet om att det brann i eller intill en container bakom ett apotek kom tjugo minuter över tio på kvällen. Eldsvådan blev så häftig att den antände takstolen i en byggnad med butiker och bank varpå elden spred sig via taket. Det stod snart klart att byggnaden inte kunde räddas.

Polisen har förhört personer som gjort iakttagelser vid eldsvådans utbrott. Misstankarna om mordbrand beror på att Berga varit utsatt för många små eldsvådor i bland annat papperskorgar under flera månader.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.