Nyheter

Auktionsfirma rånad på smycken

Tre beväpnade gärningsmän har rånat auktionsfirman Bukowskis i centrala Stockholm, uppger polisen. Ingen person ska ha kommit till skada, men förövarna fick med sig smycken. Polisen har ett stort sökpådrag efter rånarna.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2010

-Tre beväpnade män går in på auktionsfirman, med skjutvapen. De kommer ut efter en kort stund och springer till en parkerad bil och avviker i den. När vi får kontakt med personalen får vi veta att ingen kommit till fysisk skada, säger Björn Engström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

-Det pågick en visning när rånet inträffade. De fick med sig smycken till ett utropsvärde av 12 miljoner kronor, säger Charlotte Bergström, informationschef på Bukowskis till Aftonbladet.

Utanför Bukowskis står en akutläkarbil och akutläkare Lars Belke har varit inne i lokalen och talat med personalen. Ingen har några fysiska skador.

-Men många är upprörda och chockade. De berättar lite olika berättelser som inte alltid är överensstämmande. Det beror nog på att de är chockade, säger Belke, till TT:s reporter på plats.

Inne i lokalen finns ett 20-tal personer – dels anställda på auktionsfirman, dels besökare.

Enligt auktionsvillkoren, som står att läsa i Bukowskis katalog, är alla inlämnade föremål allriskförsäkrade till ett värde maximalt motsvarande utropspriset. Om utropspriset är angivet i ett intervall gäller försäkringen för det lägre priset i intervallet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.