Nyheter

Bomb mot krog i Lund

En sprängladdning har blåst ut entrén till en restaurang i centrala Lund. Detonationen tryckte in ett stort antal glasrutor både i restaurangbyggnaden och i grannhusen längs de närmaste gatorna.
Nyheter • Publicerad 17 september 2012

Tryckvågen blev stark i de trånga vindlande gatorna som genomkorsar området.

– Den spred sig både uppåt husväggarna och ut i gatorna, sade länsvakthavande kommissarien Hans Nilsson vid Skånepolisen till TT natten till måndagen.

– Skadorna blev omfattande runt restaurangens entré.

Sprängningen inträffade på Stora Algatan mitt i stadens medeltida del omkring 20 minuter efter midnatt natten till måndagen. Restaurangen var då stängd och folktom.

– Vi fick massor av samtal om smällen, sade Nilsson.

Räddningstjänsten sökte för säkerhets skull efter skadade i lägenheterna ovanför restaurangen eftersom massor av krossat glas blåst in i bostäderna. Ingen människa har dock påträffats skadad av explosionen.

– Vi känner inte till något hot mot vare sig restaurangen eller ägaren, sade Nilsson.

– Det är inte heller klart vad som har exploderat.

Tre polispatruller kom till platsen och senare även en bombhund för att leta efter eventuella kvarvarande sprängämnen. Polisens tekniker tog sedan över utredningen, ett arbeta som fortsätter under dagen.

– Vi knackade dörr, förhörde vittnen och restaurangägaren som anlände efter en stund, sade Nilsson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.