Nyheter

Fortsatt lavinfara i fjällen

Tre laviner gick under söndagen i Åre och en i Tegefjällsområdet, rapporterar lokala medier. Vid ett tillfälle på eftermiddagen sökte ett 20-tal personer från fjällräddningen efter eventuellt nödställda. Ingen person hittades.
Nyheter • Publicerad 31 december 2012

– Det är skidåkare som utlöst lavinerna, men vi har säkra vittnesuppgifter om att ingen har dragits med, säger Linda Wasell, pressansvarig på Skistar till SVT Jämtland när kanalen når henne efter de första tre lavinerna.

I Bydalen, Åre och Ramundberget gällde på söndagen klass 3-varning på den 5-gradiga lavinskalan, vilket innebär att laviner utlösta av människor är sannolika och att spontana laviner är möjliga.

Dessutom flaggade Tandådalen/Hundfjället, Tänndalen, Vemdalen, Idre och Kittelfjäll med en tvåa medan Stöten i Sälen låg på en etta. (TT)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.