Nyheter

Frosthalka på annandagen

Vädret var tufft för trafikanterna på juldagen. Flera olyckor inträffade och en man blev ihjälkörd i en smitningsolycka. Inför annandagen varnar Trafikverket för lokal frosthalka i delar av landet, skriver TT.
Nyheter • Publicerad 26 december 2012

Det var rejält halt på vägarna på tisdagen runt om i landet. En rad olyckor inträffade. Bland annat fördes en vuxen och ett barn till sjukhus efter det att två bilar frontalkrockat på Tjörn utanför Stenungsund på förmiddagen. Enligt polisen ska de inte ha skadats allvarligt.

På eftermiddagen inträffade en rad olyckor i Östergötland.

– Det har snöat så det är halt på vägarna, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Han har inga uppgifter om att någon skadats allvarligt.

Tidigt på juldagens morgon dödades en man i 30-årsåldern i en smitningsolycka i Hälsingland. Ingen misstänkt har gripits. Även om det var fortsätt kallt i norra Sverige kunde SJ:s tåg mot Kiruna och Narvik avgå. På julafton tvingades tåget vända tillbaka till Luleå och de 280 passagerna fick övernatta där.

Även under annandagen, en av de stora resdagarna, kan det bli besvärligt i trafiken. Trafikverket pekar på att det kan bli lokal frosthalka i norra Götaland och i de södra delarna av Svealand.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.