Annons
Nyheter

Hotar med kafferep i kommunhuset

Ett kaffeuppror har brutit ut i Nybro – pensionärer har retat upp sig rejält på de kommunanställdas gratiskoppar, eftersom politikerna skär ner på skola och äldreomsorg.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2012
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"Köper ni kaffe för skattepengar så kommer vi ned och dricker vi också", skriver anonyma pensionärer i ett brev till kommunen.

Det är inte första brevet som dimper ner i brevlådan. Sedan årsskiftet har flera reagerat på att kaffet i kommunen beräknas kosta knappt en halv miljon kronor per år. Pensionärerna har krävt att kommunen börjar ta betalt för kaffet. "Herregud, de anställda har väl lön?", skriver de.

Annons

Personalechef Mats Dahlberg har inga planer på att gratiskaffet ska upphöra.

"Fritt kaffe erbjuds på många arbetsplatser. Vi tror och tycker att detta är ett uttryck för bra arbetsgivarpolitik som uppskattas av våra anställda" skriver han i ett brevsvar och förklarar att enbar kommunanställda får dricka kaffet i kommunhuset Balder.

PRO i Nybro står inte bakom synpunkterna i pensionärernas brev.

– Jag kan förstå att det sticker i ögonen hos en del med tanke på besparingarna inom omsorgen. Men det är ingen fråga som ligger på vårt bord, jag tycker det är lite överdrivet, säger ordförande Börje Ståhl till TT.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons