Nyheter

Misstänkt bomb i Rosenbad

Delar av Rosenbad har utrymt sedan en misstänkt försändelse upptäckts, uppger Aftonbladet på nätet.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2011

– Rosenbad kontrollerar inkommande brev och nu har man fått in en försändelse som man reagerar lite extra på, säger Ulf Lindgren, polisens informationsansvarige, till tidningen.

Polisen ska ha spärrat av området runt byggnaden.

– 10.55 kom det in samtal från Rosenbad till polisen. Man reagerade på en försändelse som man inte kände sig trygg med, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisen.

Enligt Lindgren är bombtekniker på väg till platsen.

– Insatschefen på plats har bestämt att vi ska ta dit våra bombtekniker för att göra en kontroll och ta reda på vad det här är, säger Lindgren.

Ett område runt Rosenbads entré i Stockholm har spärrats av. Vissa delar av huset är också utrymt.

– Jag vet inte hur mycket, det är en bedömning man gör i förhållande till var föremålet finns, säger Lindgren.

Vad det är för slags försändelse har Lindgren inga uppgifter om.

– Man gör en noggrannare kontroll där än man gör på andra ställen. Man har uppenbarligen reagerat på något i den här försändelsen, exakt vad det är vet jag inte, säger han.

I Rosenbad har bland andra statsministern och justitieministern sina kontor.

– Det är avspärrat ungefär uppe vid Vasabron. Det står två–tre akutbilar, någon brandledningsbil och lite poliser på Fredsgatan. Trafiken kan fortfarande köra på Tegelbacken, säger Scanpix fotograf Claudio Bresciani på plats utanför Rosenbad.

Enligt honom verkar poliserna avvakta och det är tomt framför entrén.

Hela kvarter runt Rosenbad har spärrats av och många av de evakuerade har samlats på Drottninggatan. Flera poliser och även räddningstjänst är på plats. En av dem som lämnade Rosenbad under bombhotet var justitieminister Beatrice Ask. Hon hade dock inte fått någon specifik information om hotet.

TT: Vet du vad som hänt?

– Det får polisen svara på, svarade Ask.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.