Nyheter

Nytt snöoväder drar in över Sverige

Snö och hårda vindar drar in västerifrån under söndagen och SMHI går nu ut med en klass 1-varning för Skåne och Halland. Götaland ser ut att klara sig från den mesta snön men det kan komma varningar för Blekinge och Småland senare under dagen.
Nyheter • Publicerad 8 december 2012

– Det kan komma upp emot tio centimeter snö och tillsammans med vinden kan det ställa till problem med drivbildning, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Snön och de hårda vindarna väntas dra in västerifrån under lunchtid på söndagen.

– Om man ska köra bil ska man nog ge sig av lite tidigare hemifrån, det är inte säkert att alla vägar hinner plogas. Alla bussar kanske inte heller kommer kunna gå i tid, men det ska inte bli några större störningar.

Götaland ser ut att klara sig från den mesta snön men det kan komma varningar för Blekinge och Småland senare under dagen.

– Vi vet inte än exakt hur det kommer utvecklas, men det är framför allt i de västra delarna av Skåne och Halland där vindarna kommer vara som hårdast som problemen kan bli som störst.

Både Svealand och Norrland ser ut att klara sig från nya oväder och bara nås av en och annan snöby. Men på tisdag slår rejäl kyla till mot Norrland, med temperaturer ner mot minus 20 grader. Resten av landet slipper de extrema temperaturerna.

Om det går att vänta sig en vit jul är ännu för tidigt att säga.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.