Annons
Nyheter

Telia sparkar 2 000

Telia Sonera ska spara 2 miljarder kronor under de närmaste två åren. Det innebär att 2 000 tjänster försvinner, enligt rapporten.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2012

Telia Sonera ska spara 2 miljarder kronor under de närmaste två åren. Det innebär att 2 000 tjänster försvinner, enligt rapporten.

Telia Sonera skriver i rapporten att ambitionen är att fundamentalt ändra arbetssättet. Och skälet till besparingarna är flera:

Annons

"Även om Eurasien fortsatt redovisar tvåsiffrig tillväxt och Bredbandstjänster uppvisar en mindre nedgång, ser vi en avmattning i tjänsteintäkter på många av våra marknaden inom Mobilitetstjänster. Dessutom växer vår kostnadsbas i dagsläget snabbare än våra intäkter och vi måste vända denna trend", skriver vd Lars Nyberg.

De neddragningar som nu planeras omfattar cirka 7 procent av koncernens totala personalstyrka.

Vd Lars Nyberg kommenterar också den senaste tidens uppgifter om mutbrott och penningtvätt relaterade till köpet av frekvenser i Uzbekistan.

"Anklagelserna som riktas mot Telia Sonera är allvarliga, även om vi är övertygade att de är grundlösa. För att klargöra de faktiska omständigheterna och fastställa om det finns någon som helst grund för anklagelserna har Telia Sonera initierat en extern juridisk granskning som skall presenteras före årsskiftet. Riksenheten för korruption har också inlett en förundersökning, vilken vi välkomnar och som vi kommer att samarbeta med," skriver Nyberg.

Telialedningen med vd Lars Nyberg i spetsen räknar med en oförändrad prognos för 2012. Det innebär att omsättningen i lokala valutor och exklusive förvärv väntas bli i spannet 0–1 procent.

Valutakursförändringar kan komma att ha en betydande påverkan, skriver bolaget. Ebitda-marginalen före engångsposter väntas bli cirka 35 procent.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons