Nyheter

Tystnad kring pojkmordsutredning

Tystnad råder från polisens sida om utredningen av mordet på den fyraårige pojken i Ljungby förra söndagen. En stor polisstyrka arbetar i helgen men något genombrott har utåt sett inte redovisats.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2011

Polisen efterlyste i fredags en bil som setts i det område och vid den tidpunkt som pojken hittades död. Men bilen avfördes från utredningen på lördagen sedan föraren kontaktat polisen.

Riksmordkommissionen finns på plats och i helgen arbetar omkring 25 man med fallet. Nästan en vecka har gått.

– I många brottsfall jobbar man väldigt metodiskt för att få alla pusselbitar på plats. När man ska hämta en misstänkt ska det vara rätt läge, säger Robert Loeffel, informationschef vid polisen i Kronoberg.

Han vill inte kommentera uppgifter om att barn kan vara inblandade och inte heller om någon ännu delgivits misstanke om brott.

– Vi jobbar vitt och brett och har inte låst oss för någonting.

Hittills har mer än 170 vittnen hörts, både vuxna och barn. Utredningen går framåt för varje dag, enligt Loeffel.

– För närvarande har den högsta prioritet och vi satsar alla resurser vi kan. Bilden av vad som hänt den kvällen klarnar efterhand, säger han, utan att vilja sia om mordet får sin lösning.

Polisen utreder mord

Den fyraårige pojken försvann förra söndagskvällen från en lekplats där han lekte med andra barn. Han hittades död i en skogsdunge i närheten.

Dödsorsaken hålls hemlig av polisen. Utredningen om mord inleds.

En trovärdig källa har lämnat uppgifter om att polisens hetaste spår är att ett annat barn dödat fyraåringen. Polisen berättar inte om någon person delgivits misstanke.

Riksmordkommissionen är inkopplad och en gärningsmannaprofil håller på att tas fram. (TT)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.