Nyheter

Växjö fjärde bästa miljökommun

Malmö är Sveriges bästa miljökommun och Växjö fyra, enligt tidningen Miljöaktuellts rankning.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2010

Samtliga kommuner i topp är stora eller medelstora medan de som hamnat längst ner är mindre. Rankingen har tagits fram med hjälp av experter på kommunalt miljöarbete och är en sammanställning av flera oberoende rankningar och tidningens egen undersökning som mäter aktiviteter i de svenska kommunerna. Alltifrån klimatarbete, naturvård och utbildning av småföretagare till andel ekologisk mat i storkök har poängsatts.

Bland länen är Hallands etta och Kronoberg nia. Övriga Kronobergskommuners riksplacering: 59 Alvesta, 62 Uppvidinge, 172 Lessebo, 181 Älmhult, 201 Tingsryd, 222 Markaryd, 252 Ljungby.

- Jag skulle personligen vara skeptisk till att bosätta mig i en kommun som kommer långt ner på rankningen. För arbetet med hållbar utveckling hänger samman med ett samhälles attraktionskraft och långsiktiga konkurrenskraft; ur ett socioekonomiskt och näringslivsekonomisk perspektiv, säger Miljöaktuellts chefredaktör Mikael Salo.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.