Annons
Nyheter

"Vi borde skurit mer tidigare"

– Med facit i hand borde vi ha skurit mycket mer tidigare, förklarade New Wave Groups vd och koncernchef Torsten Jansson på en snabbinkallad presskonferens i Kosta.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012

Han pekar på den ekonomiska nedgången i Europa och den starka svenska kronan som faktorer som gjort det ännu svårare att sälja glasprodukterna.

– Om någon hade sagt 2008 att Grekland skulle göra statsbankrutt 2012 så hade jag skrattat åt det, säger han för att belysa hur svårt det varit att bedöma marknaden de senaste åren.

Annons

Den samlade förlusten för Orrefors Kosta Boda AB (OKB) ligger i storleksordningen 300 miljoner kronor. Med de dryga 200 miljoner som avsätts för den nu aviserade förändringen ligger totalkostnaden för New Wave Group på över en halv miljard kronor.

– Det påverkar koncernen som helhet, säger Jansson.

Han poängterar att ambitionen både för koncernens och för personalens skull är att kunna sälja Åfors och Orrefors, men han vågar inte göra någon bedömning av hur stora möjligheterna till en sådan affär är. (TT)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons