Nyheter

Kaos vid försenad konsert

Många Guns N'Roses-fans tröttnade på att stå och vänta i kylan.
Men ingen kunde lämna området.
Då började delar av publiken klättra över staketen för att komma ut.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2010

Det är mycket sällsynt med försenade konserter på Sweden Rock. Fast då hade arrangörerna inte räknat med Axl Rose, en sångare som är känd för att gå upp på scen "när han känner sig redo".

Den här gången blev han utbuad av sina fans, innan han ens ställde sig på scen.

Upp emot 35 000 människor, sannolikt fler, hade kommit för att se Guns N'Roses. Många tröttnade på att stå och vänta, men det var trångt och att ta sig tillbaka till huvudentrén var nära nog omöjligt. Samtidigt hade arrangörerna stängt den norra entrén, precis vid Festival Stage, och enligt en vakt som BLT talade med handlade det om säkerhet.

- Öppnar vi här blir det kaos. Många utan biljetter kommer försöka smita in samtidigt som en större folkmassa vill ta sig ut, berättade vakten.

BLT blev vittnen till hur delar av publiken klättrade över höga staket för att ta sig ut från festivalområdet. De blev stoppade av vakterna. En utmattad kvinna berättade för BLT att hon var så trött och bara vill bort från området.

- Jag vill inte vara här. Jag är trött och jag fryser och jag vill bara hem, berättade hon, samtidigt som hon fick en filt och vatten av BLT.

Axl Rose kom till Blekinge i ett eget plan under lördagskvällen. På festivalområdet hade han ett eget backstageområde dit inga andra artister eller funktionärer var välkomna.

Efter spelningen lämnade Guns N'Roses-sångaren omedelbart Norje i en svart van.

Christian Hylse
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.