22 tvingas gå från Trensums

Trensums Food AB i Tingsryd varslar 22 anställda. Enligt vd:n Jonas Danielsson ligger lägre orderingång och plötsligt försämrad prognos bakom varslet.
Tingsryd • Publicerad 10 september 2012
Trensums vd Jonas Danielsson.
Trensums vd Jonas Danielsson.Foto: Emelie Olsson

– Det är så det ser ut inför hösten och vintern. Det är det som gjort att vi tvingats ta det här tråkiga beslutet, säger Jonas Danielsson.

För bara tre veckor sedan var det glada tongångar på Trensums i Tingsryd. Då förvärvades Lipid Technologies Provider AB med verksamhet i Svängsta och Jonas Danielsson såg positivt på framtiden. Han menade då att de anställda i Tingsryd inte behövde oroa sig, utan att de två företagen skulle skötas separat.

Sedan dess har prognoserna för Trensums försämrats och det står nu klart att 21 kollektivare och en tjänsteman tvingas gå.

– Det går rätt snabbt alltså. Har man ett antal större kunder så blir det väldigt känsligt när de går ner i order, säger han.

Han poängterar dock att köpet av företaget i Svängsta inte har med det aktuella varslet att göra. Inte heller hade man avstått köpet om man redan då varit medveten om Trensums ekonomiska svårigheter.

– Det är två skilda saker som inte har med varandra att göra. När det gäller Svängsta köptes det med avtal om produktion och förvärvet gör oss mer attraktiva, säger han.

Trots den låga stämningen på företaget är Jonas Danielsson optimistisk. Han menar att det är en svår bransch som ständigt går upp och ner.

– Det är vårt ansvar att agera, men jag tror på Trensums framtid. Vi kommer att gå upp igen, säger han.

Trensums Food AB går från 130 till 108 anställda.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.