Annons

63-årig man hittad död i villa

En 63-årig man avled på onsdagskvällen i en villabrand i Vrångebo i Tingsryds kommun. Orsaken till branden är okänd. Polisen ska under torsdagen genomföra en teknisk undersökning.
Tingsryd • Publicerad 4 december 2013

Mannen hittades på onsdagskvällen död i sitt hus i Vrångebo. Det var en granne som först upptäckte den livslöse mannen. Det hade av okänd anledning brunnit inne i huset men elden hade slocknat av sig själv.

– Det började med att anhöriga blivit oroliga för personen som bodde ensam i huset och inte hade hört av sig på några dagar. De kontaktade en granne som begav sig dit och som påträffade mannen livslös. Sedan har det konstaterats att det brunnit i huset, men där var kallt när vi kom till platsen, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Annons

– Det finns ingen misstanke om brott, säger han.

Larmet kom vid 18.30-tiden och räddningstjänstens personal kunde konstaterade att det brunnit i några rum. De behövde dock inte göra några släckningsinsatser, men kontrollerade så att det inte fanns någon glödhärd kvar. Intrycket var att det då var ett tag sedan branden hade slocknat.

– Det var mycket sot där, det hade varit mycket rök, säger Kronobergspolisens inre befäl Alexander Gustafsson på torsdagsmorgonen.

Vad som startat elden har inte fastställas men polisens tekniker ska göra en undersökning under torsdagen för att söka brandorsaken.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons