Ännu en arg bilist JO-anmäler Trafikverket

Gabriele Nilsson från Ryd har fått sin dyra Mercedes förstörd efter att ha kört på den omlagda vägen mellan Ryd och Urshult. Nu JO-anmäler även hon Trafikverket för bristande ansvar när det gäller ersättningen för skadorna.
Tingsryd • Publicerad 31 juli 2010
Gabriele Nilsson till vänster går igenom skadorna på sin bil med Mia Gunnarsson som har polerat upp lacken igen.
Gabriele Nilsson till vänster går igenom skadorna på sin bil med Mia Gunnarsson som har polerat upp lacken igen.Foto: Markus Danielsson

Smålandsposten har i tidigare artiklar berättat om att Lars-Göran Persson har JO-anmält Trafikverket. Detta eftersom myndigheten inte har ersatt de bilister som har fått sina fordon skadade när de kört på riksväg 120 mellan Urshult och Ryd. Problemen med vägen uppstod efter ett misslyckat vägarbete den 20 maj.

Lars-Göran Persson är inte ensam om att JO-anmäla Trafikverket. Nej, även Gabriele Nilsson från Ryd har nu gjort samma sak. Hon har fått lacken på sin Mercedes, värderad till omkring 450?000 kronor, förstörd efter att ha kört på den aktuella vägsträckan. Utöver det fick vindrutan ett stenskott som resulterade i en ful spricka.

–?Jag hade tjära överallt på bilen när jag kom hem, till och med på taket. Underredet är fullt av stenar som är två centimeter stora i vissa fall. Det ramlar fortfarande stenar från underredet, berättar en förgrymmad Gabriele Nilsson.

När Smålandsposten träffar Gabriele Nilsson är hennes bil på service för att få lacken polerad och den klibbiga tjäran bortplockad. På torsdag i nästa vecka ska bilen vidare till en annan verkstad för att få den spruckna vindrutan utbytt.

–?Totalt sett räknar jag med att det här kostar mig mellan 6?000 och 7?000 kronor. Man blir så ledsen när man ser bilen. Det är helt sanslöst att det kan bli så här fel, fortsätter Gabriele Nilsson.

Att Trafikverket ska betala ut ersättning för Gabrieles förstörda bil anser hon vara helt och hållet självklart.

– De har ingen annan att skylla på. Jag tänker inte ge mig, absolut inte, säger hon bestämt.

Trafikverkets juridiska avdelning har i tidigare kommentarer sagt att man bara betalar ut ersättning om det kan påvisas att någon av deras anställda eller en inhyrd entreprenör har gjort fel. Man hänvisar till skadeståndslagen.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.