Annons

Ännu ett rally för Tingsryd

Nu står det klart att Tingsryd blir huvudort för Sydsvenska rallyt även 2013.
– Nu vet vi vad det här rör sig om och vi har bättre tid på oss. Jag tror att vi kan få hit fler besökare nästa år, säger kommunalrådet Arne Karlsson (M).
Tingsryd • Publicerad 6 oktober 2012
Kommunalrådet Arne Karlsson (M).
Kommunalrådet Arne Karlsson (M).Foto: Bernd Blankenburg

Visst innebar maj månads rallyarrangemang mycket gott för Tingsryds kommun.

Inte nog med att rallyintresserade fick sig en fartfylld upplevelse. Många av de 32 000 besökarna bokade hotellrum eller gräsplätt på campingplats, de tog sig en bit mat på något av Tingsryds matställen och de passade på att ta sig en titt på shoppingutbudet.

Annons

Det blev så bra att South Swedish Rally AB och Tingsryds kommun beslutat sig för att fortsätta samarbetet med Ryds Motorklubb som värdklubb. Arne Karlsson tror att förutsättningarna är bättre inför nästa års tävlingshelg.

– Det kom väldigt snabbt inpå förra gången och det blev lite bekymmersamt. Nu har alla inblandade större möjlighet att vara med i planeringsarbetet.

Han menar dessutom att informationen kan gå ut på ett bättre sätt inför 2013 och därför är förhoppningen fler besökare.

– Övernattningarna ökade rejält förra gången, men då var det kanske de som var väldigt intresserade av rally som kom. Men många hann kanske inte planera för det här eftersom vi fick veta det knappt två månader innan. Nu kommer vi att nå ut med informationen mycket tidigare och då är det enklare att exempelvis boka in en semestervecka, säger han.

Sydsvenska rallyt är en av Sveriges största rallytävlingar. Redan tidigare, när Ljungby stod som huvudort, kördes flera sträckor i Tingsryd.

Arrangörerna menar att vägnätet lämpar sig mycket väl för tävlingstypen och att det dessutom finns många bra åskådarplatser för publiken.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons