Annons

Anonym anmälan granskas i Växjö

En bygglovsingenjör och en miljöinspektör vid Växjös stadsbyggnadskontor granskar den anonyma anmälan mot ordföranden i Tingsryds samhällsbyggnadsnämnd.
Tingsryd • Publicerad 8 februari 2012

Patrick Ståhlgren (M) anmäldes i förra veckan för så kallat svartbygge och olovlig hantering av livsmedel i förra veckan.

Anmälaren hade reagerat på att Ståhlgrens hustru bedrev en nostalgibutik i bostadshusets källare. Hon sålde bland annat gamla föremål, loppisprylar, samlarsaker liksom teer och olika kaffesorter.

Annons

Enligt anmälan bröt detta mot 8 kapitel, 1 paragrafen i Plan- och bygglagen. Där sägs att man behöver bygglov för åtgärder som väsentligt ändrar byggnadens ändamål genom att inreda en lokal för handel, hantverk eller industri.

Försäljning av teer betecknas av anmälaren som hantering av livsmedel.

För att undvika eventuella beskyllningar om jäv har tillförordnade plan- och miljö­chefen Sara Rudolfsson bett kollegor i Växjö att granska anmälan. Eftersom beskyllningar riktats mot den egna nämndens ordförande ansåg hon att utredningen bäst sköts av externa utredare.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons