Anställd fick utbrott på ”tjatig” kollega

Den anställde tyckte att hans kollega var ”tjatig och kaxig”. Då fick han ett utbrott och knuffade kollegan hårt i ryggen så att han föll och skadade axeln.
Tingsryds kommun • Publicerad 7 februari 2018

Bråket mellan de två anställda, som nu har fått sitt efterspel i Växjö tingsrätt, inträffade hösten 2016 på ett företag i Tingsryds kommun.

Den anställde, en man i 30-årsåldern, som stod åtalad för misshandel berättade vid rättegången att han tyckte att hans kollega frågade för mycket och var ”tjatig och kaxig” den aktuella dagen. Han blev då arg, sprang fram till kollegan och knuffade honom i ryggen så att båda föll till golvet. En arbetsledare särade efter en stund på de två anställda när de brottades på golvet.

Den utsatte kollegan vittnade om att han fick skjutsas till vårdcentral efter bråket och att han fortfarande lider av smärtor i ena axeln efter fallet.

Den anställde som utdelade knuffen döms nu för ringa misshandel. Straffet blir 2 800 kronor i böter. Han ska även betala 8 000 kronor i skadestånd till sin före detta kollega.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.