Annons

Bäbiskalas med extra slant i gottepåsen

Hurra vilken bäbisfest!
Sex nya Älmebodabor hyllades med extra förstärkt barnbidrag. Och resten av byborna dansade med sig julen ut i årets Knutsfest i Rävemåla.
Tingsryd • Publicerad 12 januari 2009
En fattas. Förra året föddes sex barn i Älmeboda socken. Felix Hult, Miranda Jakobsson, Ville Holmqvist, Leo Rickardsson och Oskar Nilsson var på sitt livs första knutsdans i går. Agnes Svensson som också fötts i år kunde inte komma.
En fattas. Förra året föddes sex barn i Älmeboda socken. Felix Hult, Miranda Jakobsson, Ville Holmqvist, Leo Rickardsson och Oskar Nilsson var på sitt livs första knutsdans i går. Agnes Svensson som också fötts i år kunde inte komma.Foto: 

Milleniebäbisarnas rekord är ohotat. Men de nyföddas goda fe i Älmeboda socken verkar helnöjd ändå.

– Milleniebäbisarna var ju 17 och det är klart drömmen hade ju varit med en skolklass varje år, skrattar Britt-Louise Berndtsson, som tog initiativ till det lokala barnbidraget till alla nyfödda i Älmeboda socken.

Annons

Det var just för att det föddes så många barn 2000 som Britt-Louise Berndtsson började fundera på att införa ett eget lokalt barnbidrag i socknen.

– Jag började kolla runt lite och frågade folk om de tyckte idén var helt galen, fortsätter Britt-Louise som sedan fick med sig både föreningar och näringsliv som sponsorer.

Dessutom har en lokal bank hakat på och ger sin tusenlapp till den som sätter in barnbidraget i banken.

I år trotsar dessutom Älmebodaborna allt vad finanskris heter och höjer helt enkelt barnbidraget till 1 250 kronor som består av olika värdekuponger som bara kan användas lokalt.

Sedan starten har närmare 70 nyfödda fått sockens speciella barnbidrag. Ytterligare sex föddes i fjol och de små liven hyllades särskilt vid Knutsfesten i Rävemåla bygdegård i går.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons